Annemarie Worst winnares in allereerste Ethias Cross Beringen

zaterdag 26 oktober 2019 om 14:29
Annemarie Worst winnares in allereerste Ethias Cross Beringen

Foto: Cor Vos

Annemarie Worst heeft vanmiddag de Ethias Cross in Beringen op haar naam geschreven. De Nederlandse reed pas in extremis weg van landgenote Geerte Hoeke en de Amerikaanse Katie Compton.

De Ethias Cross in Beringen stond vanmiddag pas voor de eerste keer in de geschiedenis op het programma. Erwin Vervecken en co hadden op de Limburgse mijnsite een parcours uitgetekend waarin de hoogteverschillen centraal stonden. Zo begon iedere ronde met een lange klim van zeshonderd meter, meteen ook het zwaartepunt van de omloop.

Geerte Hoeke maakte in die eerste klim meteen een sterke indruk. Landgenotes Annemarie Worst en Puck Pieterse volgden gezwind, en vanuit de achtergrond kwam ook Katie Compton – doorgaans niet de sterkste starter, maar vandaag stonden er gelukkig maar 28 rensters aan het vertrek – nog sterk opzetten.

Het bleef niet bij één keer voor Hoeke. Iedere klim weer zette ze haar concurrentes bergop onder druk, en zo maakte Hoeke met Pieterse al snel een slachtoffer. In de daaropvolgende afdalingen maakten Worst en Compton dan weer indruk, waardoor de drie elkaar verrassend lang in evenwicht hielden.

In de voorlaatste ronde besloot Worst alles op alles te zetten in de afdaling. Hoeke en Compton moesten een gaatje laten en gaven in de slotronde alleen maar meer terrein toe. De Europese kampioene bevestigde zo haar supervorm met een nieuwe overwinning.

Ethias Cross Beringen 2019
1. flag-nl Annemarie Worst
2. flag-nl Geerte Hoeke
3. flag-us Katie Compton
4. flag-nl Puck Pieterse
5. flag-us Kaitlin Keough
6. flag-fr Anais Grimault
7. flag-be Loes Sels
8. flag-nl Suzanne Verhoezen
9. flag-us Bethany Crumpton
10. flag-be Karen Verhestraeten

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.