Annemiek van Vleuten blikt terug: “Het was zo’n klein valpartijtje”
foto: Sirotti
zaterdag 13 oktober 2018 om 10:41

Annemiek van Vleuten blikt terug: “Het was zo’n klein valpartijtje”

Annemiek van Vleuten kon zich niet voorstellen dat ze haar knie gebroken had tijdens de WK-wegwedstrijd in Innsbruck. “Het was zo’n klein valpartijtje”, zei ze in de podcast In het Wiel van het AD.

Van Vleuten kwam vroeg in het wereldkampioenschap ten val. Toch werd ze met haar gebroken knie nog zevende. Direct na de finish bracht een MRI-scan het slechte nieuws. “Ik ben gewoon heel ongelukkig van mijn fiets afgekomen en daardoor kon ik niet geloven dat het bot was afgescheurd”, zei ze.

“In de laatste 400 meter ging het nog een hupsje omhoog en daar roste ik uit frustratie nog zó hard omhoog. Ik kon me niet voorstellen dat er echt iets met me aan de hand was. Ik zakte daarna helemaal door mijn benen heen en ik kon niet meer op mijn fiets stappen. Toen kon ik geen stap meer zetten”, blikte ze terug.

Ergste gehad
Ze is inmiddels geopereerd en het ergste is achter de rug, zegt ze. “Na de eerste teleurstellingen en de vakanties te hebben geannuleerd, en ook de WK-teleurstelling van de wegwedstrijd is in ieder geval ook wel weer een beetje weggewerkt, gaat het wel weer. Ik ben geopereerd en het ergste heb ik gehad.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
13 oktober 2018 11:18
Dat was bij Robert Gesink in de TdF van vorig jaar ook zo, maar de gevolgen bij hem waren groot. Het is dus maar hoe je terecht komt.
13 oktober 2018 14:01
Voorspoedig herstel toegewenst.
13 oktober 2018 14:57
Leek inderdaad een heel onschuldig valpartijtje. Hopelijk komt ze net zo sterk terug als na de OS.
13 oktober 2018 15:16
Zij is nog niet klaar hoor. Die komt wel weer terug

Om te reageren moet je ingelogd zijn.