Annemiek van Vleuten blikt terug: “Het was zo’n klein valpartijtje”

zaterdag 13 oktober 2018 om 10:41
Annemiek van Vleuten blikt terug: “Het was zo’n klein valpartijtje”

foto: Sirotti

Annemiek van Vleuten kon zich niet voorstellen dat ze haar knie gebroken had tijdens de WK-wegwedstrijd in Innsbruck. “Het was zo’n klein valpartijtje”, zei ze in de podcast In het Wiel van het AD.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.
Van Vleuten kwam vroeg in het wereldkampioenschap ten val. Toch werd ze met haar gebroken knie nog zevende. Direct na de finish bracht een MRI-scan het slechte nieuws. “Ik ben gewoon heel ongelukkig van mijn fiets afgekomen en daardoor kon ik niet geloven dat het bot was afgescheurd”, zei ze.

“In de laatste 400 meter ging het nog een hupsje omhoog en daar roste ik uit frustratie nog zó hard omhoog. Ik kon me niet voorstellen dat er echt iets met me aan de hand was. Ik zakte daarna helemaal door mijn benen heen en ik kon niet meer op mijn fiets stappen. Toen kon ik geen stap meer zetten”, blikte ze terug.

Ergste gehad
Ze is inmiddels geopereerd en het ergste is achter de rug, zegt ze. “Na de eerste teleurstellingen en de vakanties te hebben geannuleerd, en ook de WK-teleurstelling van de wegwedstrijd is in ieder geval ook wel weer een beetje weggewerkt, gaat het wel weer. Ik ben geopereerd en het ergste heb ik gehad.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Emergo 13 oktober 2018 om 11:18

Dat was bij Robert Gesink in de TdF van vorig jaar ook zo, maar de gevolgen bij hem waren groot. Het is dus maar hoe je terecht komt.

rvb 13 oktober 2018 om 14:01

Voorspoedig herstel toegewenst.

Marcel1112 13 oktober 2018 om 14:57

Leek inderdaad een heel onschuldig valpartijtje. Hopelijk komt ze net zo sterk terug als na de OS.

Brabander 13 oktober 2018 om 15:16

Zij is nog niet klaar hoor. Die komt wel weer terug

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair