Annemiek van Vleuten: “Complimenten aan organisatie om hun nek uit te steken”

zaterdag 22 augustus 2020 om 19:48
Video

Annemiek van Vleuten wond er na afloop geen doekjes om. “Boels-Dolmans heeft haar sterkte in de breedte knap uitgespeeld. Daarnaast was Anna super sterk. Dan moet ik tevreden zijn met het zilver.” Van Vleuten loofde ook de organisatie. “Dit was een knap NK op een mooi en selectief parcours.”

Gisteren was wat kritiek gerezen op het parcours op en rond de VAM-berg. Annemiek van Vleuten pareerde die. “Mijn complimenten voor de organisatie om in deze tijden hun nek uit te steken. Het is niet eenvoudig om nu een koers te organiseren. Laten we nu ook niet kritisch zijn en dit jaar vooral blij zijn met wat we wél hebben”, vertelde ze.

“Oké, er is wat minder sfeer en volk. Maar ik heb vooral een NK gezien op een mooi en selectief parcours. Laten we niet benadrukken wat we niet hebben, maar toejuichen dat deze koers georganiseerd werd.”

Gokken
Van Vleuten bleef ook bijzonder eerlijk in haar analyse van de wedstrijd. “Als eenmansformatie moet je soms wat gokken. Ik heb er op gegokt dat CCC de situatie nog zou rechtzetten, maar dat is niet gebeurd. Dan ben ik zelf in actie gekomen, maar het gat was te groot en Anna was gewoon super sterk. Maar ik ben tevreden met dat zilver, ik ben strijdend ten onder gegaan.”

“Zat er meer in? Nee, ik denk het niet. Boels-Dolmans heeft haar sterkte in de breedte perfect uitgespeeld. Zij hebben vandaag laten zien dat je als ploeg heel sterk kan zijn. En dat is op zich ook mooi.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.