Annemiek van Vleuten, Sabrina Stultiens, Bram Welten, Pascal Eenkhoorn
Annemiek van Vleuten - foto: ASO
woensdag 11 juli 2018 om 20:00

Annemiek van Vleuten, Sabrina Stultiens, Bram Welten, Pascal Eenkhoorn

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Annemiek van Vleuten, Sabrina Stultiens en een dolletje tussen Bram Welten en Pascal Eenkhoorn.

Van Vleuten: “Straks met veel vertrouwen gaan slapen”

Annemiek van Vleuten beleefde met haar ploeg Mitchelton-Scott een uitstekende dag in de Giro Rosa. Haar ploeggenote Amanda Spratt pakte de ritzege en de roze trui, terwijl de Nederlandse zelf tweede eindigde en in het klassement opschoof naar de derde plaats. “We waren vandaag niet van plan de ritzege weg te geven en het was mogelijk om wat tijd te pakken”, zei Van Vleuten. “Ik viel aan en toen versnelde ook Spratty. Ze nam over op een heel goed moment en ze liet zien dat ze écht in vorm is. Ik moest gewoon volgen toen ze was vertrokken, dus dat was goed. Uiteindelijk kon ik ook enkele bonificatieseconden pakken dankzij de tweede plaats.”

Van Vleuten staat morgen met vertrouwen aan de start van de zevende etappe – een individuele klimtijdrit over 15 kilometer van Lanzada naar Diga di Campo Moro. “Je weet nooit hoe de benen zijn, dus vandaag was een goede test. We kunnen vanavond met veel vertrouwen gaan slapen.”


Stultiens ‘peuzelend’ naar top tien Giro Rosa

Sabrina Stultiens schoof dankzij haar achtste plaats de top tien van de Giro Rosa binnen, waarin behalve Annemiek van Vleuten ook Lucinda Brand voor het Nederlandse aandeel zorgt. Gisteren schoof ze ook al zestien plaatsen op. “Een pluim voor de hele ploeg”, zei ploegleider Jeroen Blijlevens van WaowDeals. “We hebben vandaag weer laten zien een team te zijn. Met meerdere rensters aan kop van het peloton hebben we Sabrina zo goed mogelijk afgezet bij de klim. Nadien was het aan haar om de berg op te peuzelen, iets wat haar wel is toevertrouwd.” Morgen wacht Stultiens een klimtijdrit over vijftien kilometer naar het bergmeer Campo Moro. “Tijdrijden is normaliter niet het favoriete onderdeel van Sabrina, maar in een klimtijdrit zal dat toch iets anders zijn. We hopen dat ze een goede dag heeft”, aldus Blijlevens.


Pascal Eenkhoorn dolt met Bram Welten

Bram Welten is momenteel aan het trainen in de Franse Alpen, waar hij zich voorbereidt op het vervolg van het seizoen. De 21-jarige Nederlander van Fortuneo-Samsic deelde op Instagram een foto van zijn inspanningen op de Col du Télégraphe. “Het laatste deel van het seizoen aan het voorbereiden”, schreef hij erbij, waarna zijn leeftijdsgenoot Pascal Eenkhoorn meteen reageerde. “Hier ziet u een klimmer in zijn natuurlijke habitat”, schreef hij gekscherend onder de post van de sprinter. Ook Wout Poels volgt de inspanningen van zijn landgenoot op de voet en informeerde naar de nieuwe fiets van de jonge renner. Fortuneo-Samsic verbrak kort voor de Tour de France de contracten met fietsenfabrikant Look en stapte over op BH Bikes.

Preparing the last part of the season!!

Een bericht gedeeld door bramwelten (@bram_welten) op


Vriesbad voor Olivier Le Gac

Olivier Le Gac mocht vandaag na de vijfde Touretappe afkoelen in een speciaal ijsbad. “Recuperatie in een ijsbad voor Olivier Le Gac na deze vijfde dag van hoge hitte”, schreef zijn ploeg Groupama-FDJ op Twitter bij een foto waarop de Fransman wat onwennig in het witte badje zit. Het was inderdaad weer zonnig en warm vandaag in Bretagne, waar het kwik tussen de 25 en 30 graden schommelde.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
12 juli 2018 08:54
Je gelooft dat een ijsbad werkt of je gelooft het niet, maar als je gelooft dat het wel effect heeft, waarom stop je dan maar 1 renner in een ijsbad? Dat, of het is een volslagen willekeurige ietwat misleidende tweet/wielerflitsbericht...
12 juli 2018 09:56
"forte chaleur"? Tussen 25 en 30 graden is toch heel normaal in Frankrijk in juli. Geld teveel zeker.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.