Van Vleuten breekt schaambeen op twee plekken bij zware val in Parijs-Roubaix

zaterdag 2 oktober 2021 om 19:44
Van Vleuten breekt schaambeen op twee plekken bij zware val in Parijs-Roubaix

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten heeft haar schaambeen op twee plekken gebroken bij een zware valpartij in Parijs-Roubaix. De renster van Movistar kwam op een van de kasseistroken ten val. In eerste instantie meldde ze dat ze vreesde voor een gebroken schouder en heup. “Ik kan niet lopen.”

Later stuurde Van Vleuten, eerder dit jaar nog olympisch kampioene tijdrijden, via een bericht op Twitter de ernstige gevolgen van deze valpartij: “Geen happy end voor 2021 voor mij. Het was een stomme valpartij. Ik wilde gewoon veilig naar de finish gaan… Het resultaat is een gebroken schaambeen op twee plaatsen en een lang herstel in bed. Dag vakantie. Bye bye opladen voor nieuwe seizoen. Dit is me vaker overkomen maar de energie raakt langzaam op.”

Haar ploeg Movistar reageerde later via Twitter met het volgende bericht: “Het is zo vreselijk om Annemiek van Vleuten pijn te zien lijden en haar seizoen te moeten beëindigen op een abrupte manier die zij niet verdiende. Niet alleen is Van Vleuten de beste renner van de wereld geweest in 2021. Haar voorbeeld heeft ons, als team en hele organisatie, veel verder gebracht dan we ooit konden dromen. BEDANKT.”

Van Vleuten was niet de enige renster die tegen de grond ging in Parijs-Roubaix. Ook Ellen van Dijk zagen we hard naar de grond gaan, maar zij reed de wedstrijd wel uit. “Ik ging bijna out toen ik viel”, vertelde zij later tegen de NOS.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.