Annemiek van Vleuten wint bij rentree in Lotto Belgium Tour
dinsdag 6 september 2016 om 17:33

Annemiek van Vleuten wint bij rentree in Lotto Belgium Tour

Annemiek van Vleuten heeft bij haar terugkeer in het peloton de proloog van de Lotto Belgium Tour gewonnen. Zij legde in het Belgische Nieuwpoort het 4,3 kilometer lange parcours in een tijd van 5:24 als snelste af. De 33-jarige renster van Orica – AIS kwam voor het eerst in actie sinds haar val tijdens de wegwedstrijd van de Olympische Spelen.

Thalita de Jong eindigde op zeven seconden een tweede plaats. De Duitse Lisa Brennauer zette de derde tijd neer.

RIDE Magazine
51 Reacties
Sorteer op:
6 september 2016 19:14
@hongerklopje: inderdaad, ze heeft dat goud zelf verspeeld. En in eerste instantie was ze ook helemaal niet blij voor vdBreggen, waar bijvoorbeeld Vos juichend over de streep kwam. Zou dus niet echt weten waar ze de titel of zelfs de gunfactor aan verdiend zou hebben.
6 september 2016 19:15
Wat een ongeloflijke prestatie.
6 september 2016 19:16
Houd het beschaafd svp - YIJ.
6 september 2016 19:19
@Hakkie2
Dat is het verschil tussen iemand die een dienende rol vervulde en geen rol van betekenis speelde en iemand die het goud door haar vingers ziet wegglijden. Ik vind dit een logische reactie..
6 september 2016 19:29
Buitengewoon knap. Hopelijk kan ze revanche nemen op zichzelf en de wereldtitel pakken. Ik zou het haar gunnen.
6 september 2016 19:29
@Jandepandaman: maar van te voren zou Vos in elk geval over de afgelopen jaren toch meer verwachtingen gehad moeten hebben.

Ik snap wel dat Van Vleuten teleurgesteld was, maar het duurde echt geruime tijd voor er een mager felicitatietje af kwam. Daarvoor had ze het al een aantal keer over zichzelf gehad. En zelfs heeft ze gewoon gezegd dat ze niet blij was dat vdBreggen won, liever een ander. Zet daar de enorm blije 'we zijn een team' Vos en Van Dijk naast vond ik dat wel een heel sterk contrast.
6 september 2016 19:35
Alleen hoe ze lacht mag ze al genomineerd worden, ook een pechvogel mag sportvrouw des jares zijn, tenslotte is niet alles goud wat er blinkt, zo snel na een behoorlijke lichaamsschudding (48,5) is best uitzonderlijk.
6 september 2016 19:44
@Hakkie2
Misschien moet je je eigen herinnering nog even verversen door wat Van Vleuten werkelijk heeft gezegd en geschreven, nadat ze in het ziekenhuis is bijgekomen: klik en klik.
6 september 2016 19:49
@Hakkie2
Ze heeft dat goud zelf verspeeld, zoals ze de kans op dat goud ook zelf had afgedwongen. Op verbluffende wijze. Ik kan begrijpen dat je vindt dat de dames die goud gewonnen hebben het meer verdienen om sportvrouw van het jaar te worden (wat die titel verder ook waard is). Zelf vind ik dat sport meer is dan winnen of verliezen. Het gaat minstens zozeer om opstaan na vallen, terugkeren uit geslagen positie. Daarom leek een nominatie me gepast, misschien niet de titel. Wat de reactie van Van Vleuten na afloop hiermee te maken heeft, begrijp ik niet zo goed. Na de grootste teleurstelling uit je sportleven sta je niet met een vlaggetje te zwaaien.
6 september 2016 19:50
Super nieuws. Topvrouw.
6 september 2016 19:51
Wow, dit is echt heel knap. Vooral mentaal erg sterk dat ze er meteen gewoon weer staat.
6 september 2016 19:53
@hakkie2 volgens mij ben je niet goed geïnformeerd. Had je verwacht dat ze tijdens de ambulancerit naar het ziekenhuis al een felicitatiebericht zou tweeten?
6 september 2016 19:56
Wat een klasse die meid en wat een respect verdient ze door zo genadeloos terug te komen!
6 september 2016 20:05
Dan nomineren we meteen Gesink voor wielrenner van het jaar.
6 september 2016 20:12
Sporters die terugkomen na grote tegenslagen kunnen sowieso op mijn sympathie rekenen. Dat neemt niet weg dat de prestaties van de andere sporters niets voorstellen, maar sport is ook emotie en als we dat niet weten te waarderen kunnen we volstaan met scorebordjournalistiek waarbij alleen de winnaars tellen en de rest op een losersvlucht wordt gezet...
6 september 2016 20:21
Knap hoor!
6 september 2016 20:22
Nee, als Epke straks een wereldbeker ofzo wint (hoe zit dat met turnen?), of een nog minder belangrijk wedstrijdje, dan wordt hij sportman van het jaar. Want dat is zo knap na zo'n val.

Wat een onzin, ze ging zelf op d'r muil. We gaan toch ook Nibali niet de wielrenner van het jaar maken, omdat het zo zielig was dat ie viel in de finale van de Spelen?

Gesink had dat eens moeten doen, in die finale op zijn muil gaan.. Of wacht even, Kruijswijk deed dat in de Giro.... Als ie daarna een ritje in Zwitserland had gewonnen, had ie dan sportman van het jaar moeten worden?
6 september 2016 20:27
Vd Breggen pakt 2 medailles doordat rensters die op dat moment beter waren een fout maken. Je zult zien dat ze genomineerd wordt voor sportvrouw van het jaar. Het is haar gegund, maar er zal altijd een bijsmaak aan zitten.
6 september 2016 20:48
@hakkie
Waar heb je het over joh? Het eerste wat ze tweette vanuit het ziekenhuis was een felicitatie aan Van der Breggen... ook in het tv-interview was ze zeer vriendelijk over Van der Breggen, en zei exact het tegenovergestelde van wat jij nu beweert.

@koel
Denk je eens in dat het Robert Gesink of zoiets zou zijn, die op de Spelen onderuit zou zijn gegaan en dan Sportman van het Jaar zou worden. Misschien snap je dan het vreemde van je bewering. Van Vleuten is voor mij persoonlijk ook de heldin van de Spelen, maar je kan met goed fatsoen Sanne Wevers die titel niet onthouden.
6 september 2016 20:56
Nu al sportvrouw vh jaar natuurlijk na zoveel ongekende reacties op het dames wielrennen. Zelfs een paard gaat niet op zn muil dus zeker onze dames niet, beetje cowboy praat, niet verwacht van Linda.
6 september 2016 22:55
tendam - 6 september 2016 om 20:48
Dat ben ik wel met je eens, wellicht kregen de hormonen de overhand, nou vooruit wielrenster van het jaar dan en speciaal voor jou Robert Gesink bij de mannen..!

6 september 2016 23:58
@Hakkie2 huh? Welke krant lees jij? Van Vleuten heeft juist heel groots gereageerd. Zeker dat interview bij de NOS was groots van haar kant.

@magikdatzeggen Van der Breggen is wel twee keer op haar fiets gebleven. Ook een onderdeel van de sport. Waar Van Vleuten toch aangaf vermoeid te zijn, heeft zij die bocht verkeerd ingeschat. Heel pijnlijke fout, maar het risico dat ze op dat moment nam was logisch. De wegrit bij de heren had al laten zien dat elke seconde onderaan de afdaling kon tellen.

De fout van Van Dijk was gewoon kinderlijk en heel dom. Echt een stuurfout. Van der Breggen bleef daar wel goed op haar fiets en pakte terecht brons.
7 september 2016 00:17
Hakkie haalt van Vleuten en van Dijk door elkaar denk ik...
7 september 2016 02:52
@koel 22:15/23:19, geweldige reactie, ook ten dam bedankt voor het een-tweetje, nog even heerlijk kunnen lachen bij thuiskomst.
@Hakkie2, beetje jammer dat je zulke dingen de wereld in slingert, @xistnc, bedankt voor het filmpje, had ik nog niet eens gezien.
On: Mooi voor haar dat ze weer terug is na die vreselijke val, maar sportvrouw van het jaar is inderdaad niet aan de orde, die is voor Sanne Wevers.
7 september 2016 09:21
Zo gaat het in de sport, je hebt de benen voor twee gouden medailles, maar belandt in het ziekenhuis.. dit geeft nog maar eens aan hoe sterk ze is (mentaal en fysiek)..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.