Annemiek van Vleuten wint Giro Rosa, Lotte Kopecky derde in slotrit

zondag 14 juli 2019 om 15:13
Annemiek van Vleuten wint Giro Rosa, Lotte Kopecky derde in slotrit

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten heeft voor het tweede jaar op rij de Giro Rosa op haar naam geschreven. Haar leidende positie kwam in de afsluitende etappe naar Udine niet meer in gevaar. De aankomst in Udine was op het lijf geschreven van Marianne Vos, die niet teleurstelde en haar vierde ritzege boekte op de slotdag.

Na ruim dertig kilometer reed een kopgroep van twaalf rensters weg, met daarbij Riejanne Markus, Floortje Mackaij en Anouska Koster. Ook Lotte Kopecky sloot nog aan, maar die groep kreeg geen ruimte van het peloton. Alice Gasparini kreeg die ruimte wel, maar zij hield het ook niet lang vol.

Vlak voor de enige klim van de dag, de Moruzzo van derde categorie, wisten Romy Kasper (Alé Cipollini) en Anna Plichta (Trek-Segafredo) een minuut te pakken. Nog voor de top werden zij gegrepen, waarna Elisa Longo Borghini de punten pakte op de top van de Moruzzo.

Roze loper uitgelegd voor Vos
Française Aude Biannic van Movistar ontsnapte daarna, maar nog voor de finale in de smalle, steile straatjes (met kleine kasseien) van Udine werd ze gegrepen. Het was een aankomst die was neergelegd voor Marianne Vos, zeker in de wetenschap dat ze eerder deze ronde al finishes als deze al had gewonnen. Ook dit keer was het in de sprint weer raak voor Vos.

Ze verwees Lucinda Brand en Lotte Kopecky naar de plekken twee en drie. In het algemeen klassement kwam Annemiek van Vleuten niet meer in gevaar. Zij begon met een voorsprong van bijna vier minuten aan de laatste etappe en hield stand. Anna van der Breggen werd tweede in het eindklassement, voor Amanda Spratt.

Vos uitbundig na haar vierde ritzege – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.