Anton Ferdinande zegeviert in derde manche Toi Toi Cup
Ferdinande op archiefbeeld - foto: Cor Vos
zondag 9 oktober 2022 om 09:50

Anton Ferdinande zegeviert in derde manche Toi Toi Cup

De derde manche in de Toi Toi Cup (C2) is gewonnen door Anton Ferdinande. De 22-jarige crosser van Deschacht-Hens-Maes bleek op Tsjechische bodem te sterk voor thuisfavoriet Adam Toupalik. Met Yentl Bekaert finishte er nog een landgenoot op het podium.

Ferdinande kwam de afgelopen seizoenen uit voor Pauwels Sauzen-Bingoal, de ploeg van manager Jurgen Mettepenningen, maar koerst sinds 1 maart 2022 bij Deschacht-Hens-Maes. Hij tekende er een profcontract voor de komende twee jaar. In de derde manche van de Toi Toi Cup, een Tsjechisch regelmatigheidsklassement, boekte hij zijn eerste zege voor zijn nieuwe werkgever.

Ferdinande, die vorig jaar al naar meerdere top-10-klasseringen bij de elites wist te rijden, wist in Jicin Toupalik van de overwinning te houden. Het verschil aan de streep was elf seconden in het voordeel van Ferdinande. Bekaert finishte – als de nummer drie in de daguitslag – op 23 seconden van zijn landgenoot.

Blanka Kata Vas – foto: Cor Vos

Drie op drie voor Vas 
Bij de vrouwen werd de orde gerespecteerd: Blanka Kata Vas boekte in Jicin haar derde opeenvolgende zege in de Toi Toi Cup. De 21-jarige Hongaarse was andermaal een maatje te groot voor de nog altijd maar 18-jarige Tsjechische Kristyna Zemanová. De inmiddels 39-jarige Pavla Havlikova werd derde.

RIDE Magazine
Meest gelezen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.