António Barbio soleert naar etappewinst in Portugal
foto: Sirotti
zaterdag 12 augustus 2017 om 18:38

António Barbio soleert naar etappewinst in Portugal

António Barbio heeft de zevende etappe in de Ronde van Portugal gewonnen. De 23-jarige thuisrijder van Efapel kwam solo over de streep met ruim een minuut voorsprong.

De etappe eindigde vandaag op een venijnig slotklimmetje. Hier sprintte Gustavo Cesar Veloso (W52/FC Porto) naar de tweede plaats, voor Vicente Garcia de Mateos (Louletano-Hospital de Loulé). Klassementsleider Raul Alarcon eindigde als vijfde, op één seconde van zijn ploegmaat Veloso.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
12 augustus 2017 18:46
Knappe solo. Reed na een rumoerige fase weg uit een kopgroep met o.a. Parrinello, De la Fuente en Schelling en verloor bergop amper wat wat van zijn voorsprong. En dat voor een knakker die voor deze rit nog 103e stond in het klassement. Tussen de klassementsmannen weinig spektakel, laatste 500 meter daargelaten. Alarcon gaat nog een hele kluif hebben aan ploegmaat Veloso, benieuwd of ie hem nog gaat aanvallen met het oog op de slottijdrit. Overmorgen is er wel het dagje voor.

Rui Sousa probeerde het nog vroeg in de rit maar tot meer dan een kilometers lange chasse patate kwam het helaas niet.
12 augustus 2017 19:19
Ik dacht: huh? waar blijft de uitslag van gisteren toch, zit er gewoon een rustdag in deze 10daagse! Moet ook wel, even bijtanken natuurlijk. Drukke rij bij de lokale apotheek waarschijnlijk gisteren.
12 augustus 2017 20:44
W52 toch weer the best of the rest
13 augustus 2017 06:45
Mooie ronde, spannend en de jonge talenten komen echt aan bod! Met name mannen als Alarcon, Nocentini en Paulinho! Fijn om te zien dat de wielerjeugd ook zijn slag kan slaan

Om te reageren moet je ingelogd zijn.