Antonio Pedrero slaat overtuigende dubbelslag in La Route d’Occitanie

zaterdag 12 juni 2021 om 16:25
Antonio Pedrero slaat overtuigende dubbelslag in La Route d’Occitanie

Antonio Pedrero - foto: Cor Vos

In La Route d’Occitanie heeft Antonio Pedrero de koninginnenrit op zijn naam weten te schrijven. Op Le Mourtis was de 29-jarige Spanjaard van Movistar voor het eerst succesvol als profrenner. Jesus Herrada (Cofidis) en Óscar Rodriguez (Astana-Premier Tech) zorgden voor een volledig Spaans podiumfeestje in de Franse rittenkoers.

Met ruim 4600 hoogtemeters in de 191,8 kilometer lange etappe waren grote verschillen te verwachten. In de Hautes-Pyrénées was de beruchte Col du Tourmalet (19 km aan 7,4%) de eerste hindernis van de dag. Hier hielden de favorieten nog de kaarten tegen de borst, maar op de slotklim kon dat niet meer. Naar Le Mourtis ging het over een afstand van 12,6 kilometer nog eens 800 meter de hoogte in.

Tien renners durfden het aan om voor het peloton uit te gaan rijden. De namen: Dayer Quintana, Daniel Navarro, Jokin Murguialday, Mikel Itturi,  Delio Fernandez, Marlon Gaillard, Diego Lopez, Ibon Ruiz, Alavaro Cuadros en Juri Hollmann. Trek-Segafredo en Cofidis zorgden er echter voor dat hun voorsprong binnen de perken bleef.

Natuurlijk viel de beslissing op de slotklim naar Le Mourtis. Uit een elitegroepje wist Pedrero al vroeg op de beklimming weg te rijden. Hij zou op overtuigende wijze naar zijn eerste profoverwinning soleren. Pedrero zou dik veertig seconden eerder dan twee landgenoten over de streep komen. Jesús Herrada kachelde na veel vijven en zessen naar plaats twee, terwijl Óscar Rodriguez plaats drie in de wacht sleepte. Cristian Rodriguez vormde vlak daarachter een groepje met Simon Carr en Ciccone.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair