Antonio Tiberi kent moeilijke dag: “Zwaarste dag op de fiets ooit”
foto: Cor Vos
zondag 19 mei 2024 om 19:10

Antonio Tiberi kent moeilijke dag: “Zwaarste dag op de fiets ooit”

Antonio Tiberi van Bahrain Victorious zal de vijftiende etappe van de Giro d’Italia zo snel mogelijk willen vergeten. De nummer vijf van het klassement verloor ruim een minuut op zijn concurrenten voor het podium en ziet Thymen Arensman tot op 19 seconden naderen. “Ik voelde me niet goed”, zei hij tegen Cycling Pro Net.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Gisteren werd de Italiaan nog knap zesde in de tijdrit, maar daar betaalde hij nu naar eigen zeggen de tol voor. “Ik leed een beetje onder de inspanningen van gisteren. Ik voelde me slecht, maar ik ben blij dat ik de witte trui en de vijfde plek nog heb”, aldus Tiberi, die vandaag veertiende werd in de daguitslag.

Arensman nadert
Met Arensman heeft de klimmer er nu een geduchte concurrent bij voor de vijfde plek én het jongerenklassement. “Ik hoop dat dit mijn slechtste dag was deze Giro en dat ik mijn positie kan verdedigen in de slotweek. Vandaag was de zwaarste dag van deze Giro. Het was echt een monsteretappe. Het was mijn zwaarste dag op de fiets ooit”, vertelde hij.

Tot slot liet Tiberi ook nog zijn licht schijnen op de prestaties van Tadej Pogacar. “Vandaag heeft hij laten zien hoe sterk hij is.” Of de Giro al beslist is? “Zijn voorsprong is nu zes minuten. Met nog een week te gaan denk ik dat het heel moeilijk gaat worden”, besloot de 22-jarige renner.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.