Antonio Tiberi kiest voor de aanval: “Zodat ik de concurrentie kon peilen”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 14 mei 2024 om 18:24

Antonio Tiberi kiest voor de aanval: “Zodat ik de concurrentie kon peilen”

De klassementsrenners hielden dinsdag in de tiende etappe van de Giro d’Italia de kaarten tegen de borst, al trok Antonio Tiberi op de slotklim nog wel even in de aanval. De Italiaan wist aan de finish wat tijd te pakken op Cian Uijtdebroeks, zijn grootste concurrent voor de witte trui.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na de finish keek Tiberi met Eurosport terug op een ‘heel lastige dag’. “Het was al van bij de start koers. Er was echt een felle strijd om in de vlucht van de dag te komen. Voor ons zat Damiano Caruso uiteindelijk mee. Dat was perfect.”

Op de slotklim van de Bocca della Selva (17,9 km aan 5,6%) besloot Bahrain Victorious, de ploeg van Tiberi, de handschoen op te pakken. “In de finale besloten we de ploeg op kop te zetten, aangezien Romain Bardet van voren zat”, legt de jonge Italiaan uit. “De jongens deden het heel goed. Damiano wachtte om mij te ondersteunen, waarna hij twee of drie kilometer hard op kop reed.”

En daarna was het aan Tiberi om de knuppel in het hoenderhok te gooien. “Ik had goede benen en dus besloot ik maar aan te vallen. Zo kon ik de concurrentie peilen. Ik sta momenteel zesde in het klassement en ik wil niet dat Bardet me nog passeert. Ik heb in deze Giro al pech gekend naar Oropa en wil nu vooral mijn goede benen gebruiken om tijd te winnen. Ook met het oog op de tijdrit.”

In het algemeen klassement staat Tiberi momenteel dus zesde. Zijn achterstand op de nummer vijf, Cian Uijtdebroeks, bedraagt slechts twaalf seconden. De 22-jarige kopman van Bahrain Victorious wist vandaag negen seconden in te lopen op de Belg van Visma | Lease a Bike.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.