Tiberi opteert voor andere tactiek in koninginnenrit: “Wellicht beter om afwachtend te koersen”
foto: Cor Vos
zondag 19 mei 2024 om 08:15

Tiberi opteert voor andere tactiek in koninginnenrit: “Wellicht beter om afwachtend te koersen”

Antonio Tiberi heeft goede zaken gedaan in de tweede tijdrit van de Giro d’Italia. De drager van de witte trui eindigde als zesde in de daguitslag en verloor slechts twaalf seconden op concurrent Thymen Arensman. Zo heeft de Italiaan een goede uitgangspositie voor vandaag. “Het is zo zwaar, dus beter om te kijken wat de anderen gaan doen”, aldus de Italiaan in gesprek met Cycling Pro Net.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ja, ik ben heel blij met de tijdrit van vandaag”, opent Antonio Tiberi na de tijdrit naar Desanzano del Garda. “Ik ben zesde geëindigd, dus dat is top. Vanochtend was ik wel wat bang. Ik was wat angstig dat mijn prestatie van vandaag zou tegenvallen. Toen ik het resultaat zag, was ik zeer tevreden. Ik kan trots zijn.”

Veel tijd om te rusten heeft de man van Bahrain-Victorious niet. Vandaag wacht een loodzware bergrit. “Ik draag nog steeds de witte trui. Arensman is mijn eerste uitdager en zondag wordt het een zeer zware dag. Hij is ook erg goed op de beklimmingen, maar ik hoop mij morgen ook gewoon erg goed te voelen.”

De goede benen zorgde er in de Giro voor dat de 22-jarige renner vaak als enige een aanval durfde te plaatsen. Kunnen we deze zondag weer een aanval verwachten van Tiberi? “Tot nu toe was ik inderdaad vrijwel de enige. Zondag is het wellicht beter om wat meer afwachtend te zijn en te zien wat de anderen willen doen op de laatste beklimmingen. Het is namelijk zo zwaar.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.