Antonio Tiberi stapt na zware Giro d’Italia vermoeid uit Critérium du Dauphiné
foto: Cor Vos
dinsdag 4 juni 2024 om 09:33

Antonio Tiberi stapt na zware Giro d’Italia vermoeid uit Critérium du Dauphiné

Zoek vandaag niet naar Antonio Tiberi tijdens de derde etappe van het Critérium du Dauphiné. De Italiaan wilde na een succesvolle Giro d’Italia nog scoren in het Critérium du Dauphine, maar is te vermoeid om nog te presteren. Daarom stapt hij dinsdag niet meer op.

Tiberi werd vijfde in de Giro d’Italia en was daarmee de beste jongere van de ronde. In de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné moest hij echter al vroeg afhaken toen het bergop begon te lopen. Hij kwam als 145ste over de finish op de Col de la Loge, op bijna een kwartier van ritwinnaar Magnus Cort.

Antonio Tiberi zal niet starten in rit drie van de Dauphiné”, schrijft Bahrain Victorious op X. “Nadat hij zijn hoofddoelen in de Giro – in de top-vijf eindigen en de witte trui bemachtigen – had behaald in de Giro, wilde Antonio voorbouwen op deze prestatie met een sterk optreden in de Dauphiné. Hij merkte echter dat hij de voornaamste favorieten niet bij kon houden door de vermoeidheid die een gevolg is van de Giro.”

“Als gevolg daarvan hebben Antonio en het team besloten om de focus te verleggen naar doelen later dit seizoen. Hij gaat eerst genieten van wat rust en een herstelperiode.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.