Antonio Tiberi toont goede benen in finale Prati di Tivo: “Ik probeerde nog iemand te lossen”
foto: Cor Vos
zaterdag 11 mei 2024 om 17:25

Antonio Tiberi toont goede benen in finale Prati di Tivo: “Ik probeerde nog iemand te lossen”

Het was in de achtste etappe van de Giro d’Italia UAE Emirates die de lakens uitdeelden. De gehele dag reed de ploeg in dienst van de man in het roze op kop. In de finale leken alle klassementsmannen gedwee met Pogi naar de meet te rijden, behalve Antonio Tiberi. De Italiaan plaatste enkele keren een aanval en eindigde uiteindelijk als vierde.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In de finale van de achtste etappe reden de klassementsmannen lange tijd achter de ploegmaats van Tadej Pogacar aan. Op enkele kilometers van de finish was het nog altijd Majka, die het tempo bepaalde. Voor Tiberi was dit het teken om zelf iets te proberen. “Het was niet gepland, maar toen ik niemand zag aanvallen, wilde ik kijken of ik iemand kon droppen. We waren bijna bij de finish”, aldus een licht verbaasde Tiberi bij Eurosport.

Het lukte de Italiaan uiteindelijk niet om zij concurrenten overboord te gooien. “Toen kwam de sprint en Pogacar won. Felicitaties naar hem. Het was een zware rit vanaf het begin. Ik kende de etappe goed, want had het enkele weken geleden verkend. Gelukkig ging het goed. Na de tijdrit was het gevoel al top. Morgen nog overleven en daarna lekker even rusten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.