Antonio Tiberi verklaart tegenvallende uitslag op Oropa: “Had enorm veel pech”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 6 mei 2024 om 08:10

Antonio Tiberi verklaart tegenvallende uitslag op Oropa: “Had enorm veel pech”

Antonio Tiberi was een van de tegenvallers in de tweede etappe van de Giro d’Italia. De Italiaan van Bahrain Victorious heeft de ambitie om top-vijf te rijden deze ronde, maar verloor op de slotklim naar Oropa veel tijd. Dat had echter alles te maken met materiaalpech, vertelt hij op de sociale media van Bahrain Victorious.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik had enorm veel pech”, blikt Tiberi terug. “Ik zat in goede positie toen de slotklim steiler begon te worden en het tempo omhoog ging. Maar ik had een lekke band en vervolgens een ander mechanisch probleem met mijn nieuwe fiets. Ik heb mijn best gedaan om nog terug te komen en het verlies te beperken, maar dit was onmogelijk. Ik heb wat tijd verloren.”

Uiteindelijk kwam Tiberi als 34ste over de streep, op twee minuten en 24 seconden van Tadej Pogacar. Hij staat nu 26e in het algemeen klassement. De voorlopige nummer vijf, Einer Rubio, staat een kleine twee minuten voor hem.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.