Antwerpen krijgt BK wielrennen van 2017 en BK veldrijden van 2020

donderdag 12 november 2015 om 16:12

Antwerpen is in 2017 gastheer van het Belgisch kampioenschap wielrennen en drie jaar later het toneel van het Belgisch kampioenschap veldrijden. De stad diende in 2006 en 2011 ook al als toneel van deze wedstrijden.

In 2006 won Niko Eeckhout de nationale titel in Antwerpen en vijf jaar later was Niels Albert de beste Belgische veldrijder op het Sint-Annastrand. Dit jaar werd het BK wielrennen in het Vlaams-Brabantse Tervuren gehouden en wordt de Belgisch kampioen veldrijden gekroond in de Lilse Bergen.

De huidige titelhouders zijn Preben Van Hecke en Klaas Vantornout.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Grote Meneer Terpstra 12 november 2015 om 17:03

Misschien een klein rondje door de stad? Liggen meer dan genoeg leuke kasseistroken, maar zal wel niet mogelijk zijn met de hoeveelheid trambanen die er ook liggen. Alhoewel als ze rondom het eilandje fietsen valt dat ook weer mee.

0
jascan 12 november 2015 om 20:21

pfff. Vlak Vlak en nog eens Vlak!!! is nu al 2 keer achter elkaar dat het vlak is volgend jaar eindelijk wat heuvelachtiger + 2017 ook vlak, er mag gerust eens een heuveltje inzitten hoor. Maar in de Ronde van België aankomsten op Lac de l’eau d’heure liep het ook de laatste jaren op een sprint uit, maar dat ging misschien ook een beetje aan dat rondje in de Ronde van België. Hopelijk steken ze er 2 a 3 pittige heuveltjes in. Zou het wat spannender maken. Maar 1 ding is zeker de renners maken de koers, Hoe zwaar het ook verloopt. :D

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone