maandag 25 december 2017 om 11:01

Ardennenklassiekers geen doel voor LottoNL-Jumbo

LottoNL-Jumbo gaat in 2018 – net zoals dit seizoen – zonder uitgesproken kopman naar het ‘Waalse’ drieluik Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. “Op vele vlakken zijn er in het huidige wielrennen mooie prijzen te verdienen. Wij zijn een team dat niet op alle vlakken met de top mee kan doen”, vertelt sportief directeur Merijn Zeeman aan WielerFlits.

Ardennenklassiekers hebben geen prioriteit
Zeeman legt uit dat de enige Nederlandse WorldTour-ploeg geen specialist voor de Ardennenklassiekers in huis heeft. “We hebben bepaalde keuzes gemaakt. We hebben één topsprinter (Dylan Groenewegen, red.), met Primož Roglič hebben we een renner die in de WorldTour-koersen van een week écht bij de besten van de wereld hoort. Robert Gesink is een rittenkapers die etappes kan winnen in een grote ronde en Steven Kruijswijk kan in grote rondes hele mooie klassementen rijden. De Ardennenklassiekers vallen in een periode waarvoor wij geen specialist hebben”, is Zeeman eerlijk.

Hoop op een goede Boom
Tijdens het Vlaamse werk is de hoop van LottoNL-Jumbo gevestigd op Lars Boom. Hij moet echter in januari onder het mes voor zijn hartritmestoornis, waardoor het de vraag is hoe veel averij hij oploopt in zijn voorbereiding. “Lars gaat nu heel fit de operatie in, waardoor hij sneller zou moeten herstellen. Daardoor hebben wij de hoop en de verwachting dat hij op tijd fit is voor de voorjaarsklassiekers. We hebben het ook niet over een ‘gewone’ renner. Lars is een enorme klasbak. Als wij op deze manier erin slagen dat hij zijn voorbereiding kan doen, dan denken wij dat hij een hoog niveau kan halen in die periode.”

Bekijk de volledige video met Zeeman over het missen van de Vuelta en de motivatie voor de klassiekers.

RIDE Magazine
53 Reacties
Sorteer op:
25 december 2017 14:27
de kasseien geven een Vlaams tintje aan PR en de hellingen geven een Waals aan AGR.
en de Vlaamse wielerliefhebber soupeert zijne Euro het ene weekend op in La Douce France en het andere weekend bij die Gezellige Noorderburen.
25 december 2017 14:42
@ rahimns Amen. Dit is gewoon een realistisch verhaal van Merijn Zeeman.
25 december 2017 14:49
@r525
Gesink wil na al de tegenslagen die hij heeft gekregen zich niet meer op de klassementen richten. Dan kan hij veel van de etappes in grote rondes zonder stress rondrijden en is de kans minder groot dat hij zal vallen en er weer een periode uit zal liggen. Hij heeft natuurlijk nog niet veel gewonnen maar het is duidelijk dat Gesink als rittenkaper altijd wel kans maakt op een etappe. Hij heeft in zijn loopbaan namelijk vaak genoeg bewezen etappes en wedstrijden te kunnen winnen. Daarbij zal hij in een kopgroep 9 van de 10 keer de beste klimmer zijn.
25 december 2017 14:59
Ze hebben gewoon gelijk, Roglic misschien nog de beste man voor een uitschieter denk ik.
25 december 2017 15:11
Geflitst: als je niet goed genoeg bent voor klassement ben je al helemaal niet goed genoeg voor rit. Tenzij je echt tijdelijk enkele dagen minder bent. Maar meestal is een renner dan hele ronde minder.
25 december 2017 15:12
@ghostwriter daarom heeft gesink sinds ie rittenkaper is ook 9 van de 10x gewonnen als de vlucht tot het einde bleef. Ooh wacht
25 december 2017 15:16
En Bennett kan niks? Die kon ook constant met de besten mee in de tour, totdat hij ziek werd. Won de Tour of California. Danny van Poppel zou een prima schaduwkopman zijn voor de Vlaamse klassiekers en zelfs Roosen acht ik nog meer te kunnen.
25 december 2017 15:54
Het enige Nederlandse team op het hoogste niveau doet niet mee voor de prijzen in de AGR? Suf...
25 december 2017 16:08
Slappe hap, de van oorsprong mooiste klassiekers (lbl), nu al afschrijven. Hoe kan ik nou ooit fan van zo’n ploeg worden die op sprintzeges lijkt te gaan inzetten. Ik heb medelijden met de sponsoren
25 december 2017 16:13
@DrJ
Een redelijke notering zal er best in zitten maar je wilt dat soort renners toch niet laten pieken om top 20 in een Waalse klassieker te kunnen finishen. Vooral Bennett deed het geweldig in alle koersen van een week (7e/9e/11e/gewonnen), waarom zou je die laten starten in 1 dags koersen?
25 december 2017 16:45
Ik zou bijna medelijden krijgen met de mensen die met sommige van deze zeikerds hier aan tafel moeten zitten met kerst.
Je kan niet overal de beste zijn, je kan niet altijd goed zijn en je kan ook niet overal je doel van maken. De ploeg geeft dat eerlijk toe en dan is het weer niet goed. Krijg het idee dat het voor sommigen nooit goed is wat Lotto Jumbo doet.
25 december 2017 18:08
Realistisch verhaal.

Standaard zeikreacties van stadaard zeikerds.
25 december 2017 18:35
@jungleman

'Hoe kan ik nou ooit fan van zo’n ploeg worden die op sprintzeges lijkt te gaan inzetten.' De geruchten gaan dat de insteek van TLJ op bovenstaande gebaseerd is
25 december 2017 19:05
Voor mij heeft Groenewegen voorgoed afgedaan en Lotto vondt ik al niets alleen op trainingskamp en hoogte stage.
25 december 2017 19:11
Groenewegen heeft voor mij voorgoed afgedaan, en lotto gaat liever op trainingskamp en hoogte stage dan te koersen.

edit wf: een dergelijke opmerking mag je achterwege laten
25 december 2017 19:43
@Pol waarom heeft Groenewegen voor je afgedaan dan... en de ploeg staat op de 8e plek als het gaat om de meeste podiumplekken dit jaar.. erg onderbouwt vindt ik je oordeel niet. De resultaten spreken je in ieder geval tegen.
25 december 2017 23:46
Gesink is wel een erg dure rittenkaper..........allemaal pr praat van Lotto Jumbo!
Slechts 2 renners die een winnaars hart hebben Roglic en Groenewegen!

Voor de rest zijn ze met top 10 noteringen super tevreden Plugge en consorten!
Neem eens een voorbeeld aan Tom Dumoulin die rijdt wedstrijden om te winnen dat is pas echt keuzes maken!

Kijk eens hoe Spekenbrink het heeft aangepakt van Skill tot Sunweb.....daar zit visie achter!
25 december 2017 23:56
@Proodbol heeft dat gewoon niet te maken met kwaliteit ??? Dumoulin heeft inderdaad uitzonderlijke kwaliteiten waar die wedstrijden mee kan winnen. Natuurlijk willen ze bij TLJ ook zoveel mogelijk winnen, alleen moet je dat ook kunnen ... het willen is er echt wel. Als je even iets verder kijkt zit er ook bij TLJ een visie achter die ze de laatste 2 jaar geen windeieren hebben gelegd. Met een budget wat aan de onderkant van de WT zit, gewoon een degelijke ploeg op de rails zetten, die ook met regelmaat wint is toch gewoon een prima prestatie. Ook Sunweb moet het vooral hebben van Matthews en Dumoulin. Daar hebben ze toch niet veel meer winnaars rondrijden dan bij TLJ.
26 december 2017 00:04
edit wf: laat trollgedrag achterwege
26 december 2017 00:54
@rahims
Kwaliteit kan je aan werken, zelfs Dylan moet een LBL of Waalse Pijl makkelijk kunnen verteren en Gesink/Kruijswijk/Roglic hoeven niet onder te doen voor Poels.
Juist deze koersen zijn de basis voor het ronde werk en met bijna 4000hm zwaarder dan menig bergrit
26 december 2017 00:55
edit wf: niet anti-supporteren
26 december 2017 02:05
@Proodbol
Volgens mij hebben 6 man een WT overwinning gepakt in 2017 en hebben ze maar liefst 26 overwinning in totaal (10 WT). Dat is meer dan menig ander team (bijv. Astana, AG2R, Trek Katusha) en maar 2 minder WTs dan bijv. een Movistar, maar dat soort teams moeten het vaak hebben van de veel winnaars (Valverde). De reden dat ze wat lager staan op de ranking is juist dat ze minder WT podium plaatsen behalen. Geen idee waar je je informatie vandaan hebt maar het lijkt op onderbuik gevoel? Ze kiezen juist voor haalbare doelen, gaan er vol voor en behalen resultaat. Top.
26 december 2017 08:10
@ Sooike : Wat is de hoogte van dat salaris, wat verdient de rest en hoe verhoudt zich dat ten opzichte van elkaar?

@ Rahimns : Niet te doen man, sommige flitsers WILLEN het gewoonweg niet zien, maar ik waardeer je poging om TLJ te verdedigen.
26 december 2017 08:49
@rahimns
Ik heb hier al meerdere keren geschreven, volgens mij wordt jij betaald door LOTTO.Als je wat over lotto schrijft spring er gelijk in.En wat Groenewegen betreft je gaat toch op een collega stemmen, en niet op een sporter van een andere sport.
26 december 2017 10:02
Sinds wanneer is Dumoulin een collega van Groenewegen dan? Kramer daarentegen...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.