maandag 25 december 2017 om 11:01

Ardennenklassiekers geen doel voor LottoNL-Jumbo

LottoNL-Jumbo gaat in 2018 – net zoals dit seizoen – zonder uitgesproken kopman naar het ‘Waalse’ drieluik Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. “Op vele vlakken zijn er in het huidige wielrennen mooie prijzen te verdienen. Wij zijn een team dat niet op alle vlakken met de top mee kan doen”, vertelt sportief directeur Merijn Zeeman aan WielerFlits.

Ardennenklassiekers hebben geen prioriteit
Zeeman legt uit dat de enige Nederlandse WorldTour-ploeg geen specialist voor de Ardennenklassiekers in huis heeft. “We hebben bepaalde keuzes gemaakt. We hebben één topsprinter (Dylan Groenewegen, red.), met Primož Roglič hebben we een renner die in de WorldTour-koersen van een week écht bij de besten van de wereld hoort. Robert Gesink is een rittenkapers die etappes kan winnen in een grote ronde en Steven Kruijswijk kan in grote rondes hele mooie klassementen rijden. De Ardennenklassiekers vallen in een periode waarvoor wij geen specialist hebben”, is Zeeman eerlijk.

Hoop op een goede Boom
Tijdens het Vlaamse werk is de hoop van LottoNL-Jumbo gevestigd op Lars Boom. Hij moet echter in januari onder het mes voor zijn hartritmestoornis, waardoor het de vraag is hoe veel averij hij oploopt in zijn voorbereiding. “Lars gaat nu heel fit de operatie in, waardoor hij sneller zou moeten herstellen. Daardoor hebben wij de hoop en de verwachting dat hij op tijd fit is voor de voorjaarsklassiekers. We hebben het ook niet over een ‘gewone’ renner. Lars is een enorme klasbak. Als wij op deze manier erin slagen dat hij zijn voorbereiding kan doen, dan denken wij dat hij een hoog niveau kan halen in die periode.”

Bekijk de volledige video met Zeeman over het missen van de Vuelta en de motivatie voor de klassiekers.

RIDE Magazine
53 Reacties
Sorteer op:
26 december 2017 12:51
@pol

Gefeli, zo op het einde van het jaar toch nog de domste opmerking van het jaar gemaakt, knap. Groenewegen heeft juist op zijn collega gestemd.
26 december 2017 13:20
Laten we het over het salaris van Tankink hebben! Die presteert niets, al jaren lang. Dat ie vorig jaar vaak de beste TLJer was, zegt meer over de rest van de ploeg dan Tankink.

Tankink en Gesink zullen een extra bammetje verdienen omdat ze buiten de fietsprestaties ook boegbeelden zijn van het Nederlandse wielrennen. Dat zal het zijn.

Ben het eens met Sooike dat Gesink de afgelopen drie jaren heel weinig heeft laten zien. Ik hoop dat zijn ongeluk afgelopen Tour geen kwalijke gevolgen heeft. Volgens Gesink zelf was ie in december nog nooit zo goed! Dus een top10 plaats moet gemakkelijk kunnen in TdU!
26 december 2017 14:57
Het ironische is dat als tlj een nieuwe sponsor krijgt en bijvoorbeeld opeens een Amerikaanse ploeg is en Sunweb tegelijkertijd van een Duitse naar een Nederlandse licentie overstapt dit gezeik over tlj naadloos overschakelt in gezeik op Sunweb. Een deel van de 'wielerfans' is gewoon graag extreem kritisch op sporters van hun eigen nationaliteit in een 'Nederlandse' ploeg...
Ik zie hier het afgelopen jaar ook steeds meer gezeik op Roompot, zelfs pro-conti ploegen met jonge renners zijn blijkbaar niet veilig.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.