Ariesen verlaat Roompot-Nederlandse Loterij per direct voor Aziatisch avontuur
foto: Marcel Koch
zondag 1 juli 2018 om 08:30

Ariesen verlaat Roompot-Nederlandse Loterij per direct voor Aziatisch avontuur

Tim Ariesen rijdt vandaag zijn laatste koers in dienst van Roompot-Nederlandse Loterij. De 24-jarige sprinter stapt per direct over naar Ningxia Sports Lottery-Livall, een Chinese continentale ploeg. Dat meldt SEG cycling, zijn management, op Instagram.

Ariesen maakt in goed overleg met zijn huidige werkgever de overstap. Bij de Chinese ploeg zou hij het team moeten aanvoeren in enkele grote koersen. “Het is een unieke uitdaging om naar de UCI Asia Tour te verhuizen en een kans te krijgen om een team te leiden in de belangrijkste wedstrijden. Daarnaast zie ik dit als een unieke kans op een goede ervaring in het leven en om meer mensen en een compleet verschillende cultuur te leren kennen”, motiveert hij zijn keuze.

Op de website van Roompot-Nederlandse Loterij laat hij weten dat er echter meer mee speelde. “Helaas liep het niet zoals ik wilde hier bij de ploeg. Ik draaide goede winters, maar heb niet eruit kunnen halen wat erin zat. Ik hoop in de koersen in Azië weer een rol van betekenis te spelen, want ik voelde me hier af en toe pelotonvulling. Ik heb er misschien ook niet altijd écht voor geleefd, maar dat ga ik nu anders doen’’, legt hij uit. Tegelijkertijd is hij de ploeg dankbaar. ‘‘Ik vond het mooi om de kans te krijgen prof te worden. Daar ben ik de ploeg heel dankbaar voor”, stelt hij

Ariesen gaat in ieder geval het komende half jaar in China wonen. Op 22 juli rijdt hij zijn eerste koers in dienst van zijn nieuwe werkgever, de Tour of Qinghai Lake.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
1 juli 2018 08:37
Interessante move, kijkt duidelijk verder dan het wielrennen alleen.
Daar mag hij het waarschijnlijk tegen Kredertje op gaan nemen.
1 juli 2018 08:55
Lekker cashen in Azie dus
1 juli 2018 09:07
Op de startlijst van het NK hebben ze Tim Ariesen verwisseld met Johim.
1 juli 2018 09:16
Blijft ieder jaar een bijzonder fenomeen, de Chinese ploegen die in juni opeens coureurs gaan vastleggen voor Qinghai lake en de najaarskoersen. Bij Ningxia hebben ze verder nog de Spaanse globetrotter Nohales gehaald, net als de Griek Bouglas. Bij het lokale Qinghai team is Yonathan Monsalve de kopman en team Beijing heeft de betrapte oud-winnaar Davidenok en de runner-up van die editie, Kononenko, gehaald. Allebei mochten ze een landgenoot meenemen. Op die manier start er bijna geen Chinees in die koersen. Het is gewoon een soort prestigestrijd tussen de Chinese ploegen om succesvol te zijn in Qinghai. Het enige Chinese team dat goed meedoet met vooral Chinese coureurs, Hengxiang (waar Wang reed), wordt nooit uitgenodigd.

En eerlijke analyse van Ariesen, draait er niet om heen. Zie je ook niet vaak.
1 juli 2018 09:31
“Nieuwe mensen en culturen leren kennen”
Brrr, wat een dooddoener
1 juli 2018 09:34
Thanks Verweggistan, ik wist dat niet. Interessant
1 juli 2018 09:56
In ieder geval blijft hij een band houden met de loterijspelen
1 juli 2018 12:15
Hij kwam bij Roompot op dat niveau niet uit de verf, dus waarom niet.
2 juli 2018 12:07
Hoe gaaf zeg. Die gaat een hoop (fiets) ervaringen op doen!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.