Arjen Livyns (27) wordt eerste inkomende transfer voor Lotto-Dstny
© Cor Vos
Nico Dick
dinsdag 5 juli 2022 om 07:00

Arjen Livyns (27) wordt eerste inkomende transfer voor Lotto-Dstny

Belofte Lennert Van Eetvelt stroomt door vanuit het opleidingsteam en een aantal bestaande contracten werd intussen verlengd. Maar van inkomende transfers was tot vandaag geen sprake bij Lotto Soudal, straks Lotto Dstny. Daar komt nu verandering in met het aantrekken van Arjen Livyns. De 27-jarige West-Vlaming komt over van Bingoal-Pauwels Sauces WB.

Arjen Livyns is een laatbloeier. Via een aantal continentale teams, waaronder Veranda’s Willems, Pauwels Sauzen-Vastgoedservice en BEAT Cycling belandde hij in 2018 bij ProTeam Veranda’s Willems-Crelan dat een jaar later Roompot-Charles werd. Sinds 2020 maakt hij deel uit van Bingoal-Pauwels Sauces WB, het team van manager Christophe Brandt.

Vooral vorig jaar reed Livyns zich een paar keer in de kijker in de voorjaarsklassiekers. Dit jaar bevestigde hij met ereplaatsen in Gent-Wevelgem en Brussels Cycling Classic. Los van de kasseiklassiekers kan hij ook als lichtgewicht in de Ardennenklassiekers worden ingezet.

Geen dure toppers
Volgens onze bronnen is er voorlopig sprake van een mondelinge overeenkomst met het team van manager John Lelangue en mag hij spoedig zijn handtekening zetten onder een tweejaarscontract. Lelangue, die eerder al vertelde dat ondanks het vertrek van Tim Wellens en het stoppen van Philippe Gilbert niet meteen mikt op het aantrekken van dure toppers. De manager heeft naar eigen zeggen vooral veel vertrouwen in eigen jeugd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.