Arjen Livyns in Arctic Race: “Hoop op goed resultaat in koninginnenrit”

Arjen Livyns in Arctic Race: “Hoop op goed resultaat in koninginnenrit”

© Nico Dick

vrijdag 6 augustus 2021 om 16:12
Interview

Arjen Livyns (26) van Bingoal-Pauwels Sauces WB was lichtjes ontgoocheld na de openingsetappe in de Arctic Race of Norway. De West-Vlaming verloor in Tromsö dan wel geen tijd, hij had beter verwacht dan een 23ste plaats. In koninginnenrit – zaterdag – hoopt hij beter te doen.

“Een pittige finale”, noemde Livyns het slot van openingsrit. “Drie lokale rondjes, met telkens een steile klim van één kilometer, gevolgd door een technische afdaling op amper anderhalve kilometer van de finish. Sean De Bie en nog een paar andere ploegmaats zetten me goed af aan de voet van de laatste passage, ik schoof zelf ook goed mee toen Barguil en Eiking versnelden, maar op 200 meter van de top moest ik gaan zitten.”

Livyns hield verder wel stand, eindigde nog in de eerste groep in dezelfde tijd van winnaar Hoelgaard, maar was toch niet helemaal tevreden. “Ik hoopte op een beter resultaat. Ik zat er ook, maar kon de inspanning niet volhouden. Jammer, maar slecht was ik nu ook weer niet. Toch wil ik zaterdag beter doen.”

Voorbereid
De tweede etappe eindigde op een sprint, maar zaterdag in Målselv wordt het klassement bepaald. “Ik heb er mijn zinnen op gezet. De slotklim wordt zo’n specifieke inspanning van om en bij de tien minuten. Heel veel moeten we dat niet doen, maar ik heb me er wel op voorbereid. Ik start met ambitie. Hopelijk volgt ook een mooi resultaat.”

Livyns zijn eerste helft van het seizoen was goed. “Ik miste wel die ene uitschieter die het helemaal zou afmaken, maar ik heb wel een stap voorwaarts gezet. Dat was de bedoeling en daar ben ik tevreden van. Had de koerssituatie in het openingsweekend iets meer meegezeten, had het daar misschien lukken. Maar de koers loopt zoals hij loopt.”

Komend najaar hoopt Livyns opnieuw van zich te laten spreken. “Het programma oogt mooi met eendagskoersen zoals de GP de Wallonie, Binche, Leuven en Overijse. En de kleinere rittenkoersen, zoals de Ronde van Luxemburg en deze Arctic Race. En wie weet het EK in Italië, op een lastig maar niet onoverkomelijk parcours. Ik heb de bondscoach nog niet gehoord, maar als ik de kans krijg… Ik zou maar al te graag geselecteerd worden.”

“Moet mezelf nog ontdekken”
Ook in 2022 komt Arjen Livyns nog uit voor Bingoal – Pauwels Sauces – Wallonie Bruxelles. Wat daarna volgt, weet hij absoluut nog niet. “Ik heb niet te klagen bij de ploeg. Ik word gesteund en krijg de kansen die ik wil. Dat vind ik belangrijk. Natuurlijk heb ik de ambitie op termijn door te groeien, maar ik weet echt niet of dat in 2023 al aan de orde is.”

Dat hij zichzelf nog moet ontdekken, zegt hij. “Ik koers nog niet zo lang op een hoger niveau. Ik moet mijn grenzen nog aftasten, al word ik steeds wijzer. Ik ben ook realistisch: een grote kopman in een WorldTour-team zal ik niet worden. Maar voorlopig hoop ik toch af en toe voor eigen rekening te rijden en mezelf zo nog beter te leren kennen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone