Arjen Livyns wint GP Memorial Briek Schotte in Desselgem
©Roland Desmet
Nico Dick dinsdag 10 september 2019 om 19:20

Arjen Livyns wint GP Memorial Briek Schotte in Desselgem

De 25-jarige Arjen Livyns heeft Roompot-Charles de overwinning bezorgd in de 77ste Memorial Briek Schotte in het West-Vlaamse Desselgem. Livyns was de snelste van het restant van een kopgroep van zes, dat maar net uit de greep van het sprintend peloton bleef.

138 deelnemers aan de stat van de Memorial Briek Schotte. Daarbij enkele mooie namen zoals Baptiste Planckaert, Timothy Dupont, Bert Van Lerberghe, Stijn Devolder, Jonas Rickaert, Zico Waytens en anderen.

Kenny Molly, Yves Coolen en Arjen Livyns waren de eerste vluchters die voor enige afscheiding konden zorgen. Wat later dikte dat trio aan tot achttien, rond half koers kwamen nog eens elf renners aansluiten. Uit die 29 mannen reden op goed dertig kilometer van de finish zes renners weg: opnieuw Molly en Livyns, samen met Ylber Sefa, Michael Freiberg, Piotr Havik en Thomas Vereecken.

Met drie naar de sprint
Het bleek de definitieve beslissing. In de slotfase verzetten de achtervolgers nog hemel en aarde om de situatie recht te zetten, maar ze konden niet verhinderen dat drie renners uit hun greep bleven: Sefa, Livyns en Freiberg. Een Albanees, een Australiër en een Belg, dus. In de sprint haalde Livyns (Roompot) het in eigen regio van Sefa (Tarteletto).

De Nederlander Huub Duyn – ook Roompot – pakte nog de vierde plaats, voor Piotr Havik en Baptiste Planckaert. Ook vroege vluchters Vereecken en Molly eindigen nog in de top tien.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.