‘Arkéa-Samsic geïnteresseerd in Nacer Bouhanni en Alexis Gougeard’
foto: Cor Vos
maandag 3 juni 2019 om 09:35

‘Arkéa-Samsic geïnteresseerd in Nacer Bouhanni en Alexis Gougeard’

Arkéa-Samsic blijft zich roeren in de geruchtenstroom van transfers voor komend seizoen. Eerder al werd de ploeg namelijk in verband gebracht met Julian Alaphilippe en Nairo Quintana. Nu lijken de Fransen zich te richten op Nacer Bouhanni en Alexis Gougeard.

Medio mei liet ploegbaas Emmanuel Hubert weten dat hij de gewilde Alaphilippe een voorstel had gedaan via zijn makelaar. Hubert liet echter al doorschemeren dat hij de kans niet groot achtte dat de Fransman volgend jaar in het tenue van Arkéa-Samsic zou rijden. Hij kreeg gelijk, want afgelopen weekend werd bekend dat hij voor twee jaar had bijgetekend bij Deceuninck-Quick Step.

Wel zei het bod op de succesvolle renner iets over de ambities van Arkéa-Samsic, dat volgend jaar graag uitkomt in het WorldTour-circuit. Ook wil de ploeg in 2020 de selectie uitbreiden van 26 naar 28 renners. Een ander mikpunt van de ploeg is Nairo Quintana, die de rondekopman moet worden. Volgens Franse media voerden beide partijen al meerdere gesprekken, maar het is nog onduidelijk hoe de Colombiaan tegen een transfer naar Huberts team aankijkt.

Interesse voor Bouhanni-Gougeard
Volgens de laatste berichten zijn Nacer Bouhanni en Alexis Gougeard de nieuwste targets. Nacer Bouhanni (28) is einde contract bij Cofidis en zou volgens de Bretoense krant Telegramme kunnen rekenen op de interesse van de Franse formatie. “Ik weet zeker dat hij nog steeds veel koersen kan winnen. Hij heeft mijn interesse”, aldus Hubert.

De ploegbaas zou ook niet ongevoelig zijn voor de capaciteiten van Alexis Gougeard. De pas 26-jarige Fransman rijdt nu nog bij AG2R La Mondiale en won afgelopen weekend nog de Franse 1.1-koers Boucles de l’Aulne-Châteaulin, die meetelt voor het regelmatigheidsklassement Coupe de France.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.