Arkéa-Samsic heeft nog geen zicht op rentree Kévin Vauquelin
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 1 juni 2023 om 19:31

Arkéa-Samsic heeft nog geen zicht op rentree Kévin Vauquelin

Het is nog altijd onduidelijk wanneer Kévin Vauquelin weer een rugnummer kan opspelden. De beloftevolle Fransman stapte eind april met heupklachten uit de Ronde van Romandië. Met zijn herstel gaat het wel de goede kant op, zo laat zijn werkgever Arkéa-Samsic weten.

Voorjaarsrevelatie Kévin Vauquelin stond als een van de schaduwfavorieten op de lijst voor de Ronde van Romandië, maar daar kwam uiteindelijk niet veel van terecht. De 22-jarige Fransman moest in de tweede etappe opgeven vanwege pijn in zijn linkerheup.

We zijn nu ruim een maand verder en Vauquelin is volgens zijn ploeg ‘op weg naar herstel’. De Franse formatie kan alleen nog niet vertellen tot wanneer de coureur precies buiten strijd zal zijn. “Hij heeft op dit moment nog steeds revalidatiesessies nodig”, klinkt het.

Vauquelin won dit jaar al de Tour des Alpes Maritimes et du Var en de Tour du Jura en zal in het najaar met de Vuelta a España zijn eerste grote ronde betwisten. De allrounder zal er ook meteen debuteren als klassementskopman.

Geef een reactie