Arkéa-Samsic houdt huis in Vuelta de Madrid met rit- en eindzege
foto: Cor Vos
zondag 12 mei 2019 om 12:27

Arkéa-Samsic houdt huis in Vuelta de Madrid met rit- en eindzege

Arkéa-Samsic is de grote winnaar geworden van de slotetappe van de Vuelta de Madrid. De Franse ProContinentale formatie zag Maxime Daniel naar de ritzege sprinten, maar zijn ploeggenoot Clément Russo won als kers op de taart ook het eindklassement.

De Bask Alex Aranburu begon als leider aan de slotetappe van de Spaanse rittenkoers, maar zag zijn Franse concurrent Russo derde worden in de eindsprint. Dit bleek genoeg om nog over Aranburu te wippen in het algemeen klassement, aangezien Russo gemiddeld beter wist te finishen in de voorbije etappes.

De renner van Caja Rural-Seguros RGA zakte zelfs naar plaats vier, ter faveure van Romain Hardy (jawel, ook van Arkéa-Samsic!) en Carlos Barbero. Voor de 24-jarige Russo is het de eerste zege uit zijn carrière. Zijn werkgever staat nu op drie overwinningen, maar de eerste zege dateerde van eind januari. Toen won André Greipel een rit in La Tropicale Amissa Bongo.

Gedroomd einde voor Arkéa-Samsic 
De ritzege ging dus naar de rappe Daniel. De 27-jarige Fransman won eerder al een etappe in de Volta a Portugal, maar dat is inmiddels alweer zes jaar geleden. Daniel versloeg in hoofdstad Madrid Niccolò Bonifazio, de winnaar van de openingsetappe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.