Arkéa-Samsic wil met Quintana binnen drie jaar grote ronde winnen
foto: Cor Vos
maandag 2 september 2019 om 15:01

Arkéa-Samsic wil met Quintana binnen drie jaar grote ronde winnen

De transfer was al bevestigd, maar nu schreeuwt ook Arkéa-Samsic het van de daken: Nairo Quintana rijdt de komende drie seizoenen voor de Franse formatie. De 29-jarige Colombiaan vertrekt na acht jaar bij Movistar, waar hij in 2012 zijn profdebuut maakte. In zijn kielzog trekt Arkéa-Samsic nog drie renners aan.

Bij Arkéa-Samsic is de Zuid-Amerikaanse pocketklimmer de absolute kopman. Quintana mag dan ook meerdere renners meenemen naar de Franse formatie. Zijn jongere broer Dayer Quintana (Neri Sottoli-Selle Italia-KTM) is eveneens gepresenteerd voor drie seizoen. Diego Rosa (Team Ineos) en Winner Anacona (Movistar) tekenen een contract voor twee seizoenen. Zij zijn op voorspraak van Quintana gekomen en zullen in de grote rondes in dienst rijden.

Quintana won in dienst van Movistar een keer de Giro d’Italia en de Vuelta a España, en stond drie keer op het eindpodium in de Tour de France. Momenteel staat hij aan de leiding van de Ronde van Spanje.

Quintana: “Doel is om de Tour te winnen”
“Mijn ambities blijven hetzelfde. Voor mijzelf en voor de ploeg is het doel om te strijden voor winst in de Tour de France”, geeft Quintana aan. “Dit is een kantelpunt in zijn loopbaan, maar zeker wel een positief kantelpunt. We zullen aan bepaalde dingen moeten wennen, bijvoorbeeld de taal, maar ik zal vooral blijven doen wat ik leuk vind.”

Manager: “Grote ronde winnen binnen drie jaar”
Algemeen manager Emmanuel Hubert kijkt uit naar het volgende seizoen: “Onze ploeg zal in 2020 bestaan uit 28 renners, die niets te vrezen hebben voor de beste teams in de WorldTour. We geven onszelf drie seizoenen om een grote ronde te winnen. Dat is de doelstelling die wij willen realiseren. De samenwerking tussen Nairo en Warren Barguil moet hen sterker maken, ze moeten elkaar gebruiken. Ik ben er namelijk ook van overtuigd dat Warren het vermogen heeft om te schitteren in het klassement en daarbij willen wij hem helpen.”

Hubert wil met zijn ploeg op alle terreinen meedoen en dus kondigt hij een versterking aan op het gebied van sprinten. Het is een publiek geheim dat Nacer Bouhanni op weg is naar Arkéa-Samsic. “Mijn doel is om een van de mooiste wielerploegen ter wereld te bouwen. Daarvoor moeten we op alle niveaus streng en professioneel zijn. We zijn niet langer een klein familieteam”, aldus Hubert.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.