Arkéa-Samsic reageert op onderzoek: “Niet rechtstreeks op de ploeg en staf gericht”

Arkéa-Samsic reageert op onderzoek: “Niet rechtstreeks op de ploeg en staf gericht”

foto: Cor Vos

Arkéa-Samsic heeft gereageerd op het nieuws over vermeend dopinggebruik rond de ploeg. In de verklaring bevestigt ploegmanager Emmanuel Hubert de huiszoeking tijdens de Tour de France en kondigt hij aan op te treden als dopingpraktijken aan het licht komen.

“Zoals ik al aan verschillende media heb bevestigd, heeft afgelopen week in ons hotel inderdaad een huiszoeking plaatsgevonden. Dat draaide om slechts een zeer beperkt aantal renners en hun naaste entourage, die niet in dienst is van de ploeg”, laat Hubert weten. Volgens Franse media zijn woensdag in Megève, in de Haute-Savoie, de kamers van Nairo en Dayer Quintana en Winner Anacona en van hun masseurs doorzocht. Ook de ploegauto’s werden doorgelicht.

“De ploeg, de ploegmanager en het personeel zijn niet ondervraagd en worden niet op de hoogte gehouden van de voortgang van het onderzoek. Het onderzoek is dus niet rechtstreeks tegen de ploeg of het personeel gericht”, schrijft de manager verder in het statement.

‘Altijd een stevig standpunt tegen doping’
Hubert wijst erop dat de ploeg ‘uiteraard’ de renners steunt. “Maar als uiteindelijk het bestaan van dopingpraktijken wordt bevestigd, neemt de ploeg daar onmiddellijk afstand van. Ook worden dan maatregelen getroffen om de banden te doorbreken die ons in verband zouden brengen met onaanvaardbare werkwijzen.”

“Als lid van de MPCC hebben wij de afgelopen twintig jaar altijd de ethiek vooropgeplaatst en een stevig standpunt ingenomen in de strijd tegen doping”, sluit de teammanager af.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.