Wielertransfers 2021: Fabien Doubey, Caja Rural-Seguros RGA, Arkéa-Samsic
Doubey - foto: Cor Vos
woensdag 5 augustus 2020 om 16:45

Wielertransfers 2021: Fabien Doubey, Caja Rural-Seguros RGA, Arkéa-Samsic

Update In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag nieuws over Fabien Doubey, Caja Rural-Seguros RGA en Arkéa-Samsic.

Fabien Doubey
Fabien Doubey (26) verruilt Circus-Wanty Gobert na dit seizoen voor Total Direct Energie, waar hij een tweejarig contract heeft ondertekend. De Fransman, die ook afgelopen winter in het veldrijden was te zien, eindigde eerder dit jaar elfde in Parijs-Nice. “Total Direct Energie rijdt een erg fraai programma. De Tour de France? Natuurlijk denk ik daaraan, want het motiveert me en ik weet dat deelname daaraan me helpt verder te groeien en te ontwikkelen.”


Caja Rural-Seguros RGA
Caja Rural-Seguros RGA heeft vier stagiairs uitgenodigd voor het vervolg van het seizoen. Josu Etxeberria (19) is de jongste van het stel en wist onlangs de Spaanse Ronde van Zamora achter zijn naam te zetten. Miguel Ángel Ballesteros (24) werd in de afgelopen derde in de .2-ronden In the footsteps of the Romans en de Tour of Bulgaria. Carlos García (21) en Oier Ibarguren (23) zijn de andere stagiairs van het ProTeam.


Arkéa-Samsic
Emmanuel Hubert, teammanager van Arkéa-Samsic, kondigde gisteravond vijf contractverlengingen aan: Maxime Bouet, Anthony Delaplace, Romain Hardy, Laurent Pichon en Alan Riou blijven allemaal één jaar langer bij het ProTeam.

Hubert noemt Maxime Bouet (33) een van de beste helpers van de ploeg. “En een die zich honderd procent kan wegcijferen voor zijn kopmannen. Bovendien is hij altijd goedgezind. Ook niet onbelangrijk in de groep”, klinkt het. Anthony Delaplace (30) is voor de manager een waardevolle en trouwe pion, die nooit rekent. “En hij kan temporijden als geen ander. Als aanvaller vindt hij op een dag een opening die hem het succes zal opleveren dat hij verdient.”

Romain Hardy (31) won vorig jaar een rit in de Tour de Savoie Mont Blanc. “Een hele complete renner”, noemt Hubert hem. “Hij kan klimmen, hij is snel in een kleine groep en bekwaam zich volledig te geven voor het collectief als dat nodig is.” Laurent Pichon (34, inzetfoto) is de vertrouwensman van Nacer Bouhanni. “Zowel naast als in de koers. Laurent is een topper om de sprinttrein op de rails te zetten.”

De laatste is Alan Riou (23), de enige niet-dertiger in het vijftal dat zijn contract met een jaartje kon verlengen. “Een jonge kerel die elk seizoen progressie maakt”, vertelt Emmanuel Hubert daarover. “Geen lawaaimaker en zijn beroepsernst wordt door iedereen geprezen. We hebben hem begin dit jaar al vooruitgang zien boeken en die werd ons deze week nog eens bevestigd tijdens la Route d’Occitanie.”

Met de vijf verlengingen heeft Arkéa-Samsic vandaag al 21 renners onder contract voor 2021.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.