Arkéa-Samsic wil veldrijders stallen in opleidingsploeg
Foto: Cor Vos
donderdag 5 oktober 2023 om 11:42

Arkéa-Samsic wil veldrijders stallen in opleidingsploeg

Het Franse Arkéa-Samsic wil in haar gloednieuwe opleidingsploeg Arkéa-B&B Hotels Développement ook enkele crossers onderbrengen. De afgelopen periode benaderde de Franse opleidingsploeg al meerdere veldrijders, zo weet WielerFlits.

Met het aantrekken van Clément Venturini naar het WorldTeam maakte de Franse equipe duidelijk dat het voet aan grond wil krijgen in het veldrijden. De zesvoudig Franse kampioen en de nummer tien van het WK in Hoogerheide verklaarde bij de bekendmaking van zijn transfer meteen dat ploegmanager Emmanuel Hubert hem aanspoorde om meer te crossen, van zodra hij de ploeg zou vervoegen. Maar daar blijft het dus niet bij.

Een van de crossers die de Franse equipe probeerde te tekenen, is Victor Van de Putte – winnaar van de Koppenbergcross bij de U23 – van de Belgische ploeg Deschacht-Hens-Maes. Hij zou bij de ploeg een volledig crossprogramma mogen rijden, gecombineerd met een mooi programma op de weg, maar ging niet op het aanbod in. Men werkt nu aan andere opties.

Eerder ondersteunde Arkéa-Samsic het Team Légendre van Steve Chainel, maar die ploeg houdt deze winter op te bestaan. Van de damesploeg crossen Amandine Fouquenet en Anais Morichon geregeld op het hoogste niveau mee.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.