Armitstead de beste in Trofeo Alfredo Binda
foto: ANSA (archief)
zondag 20 maart 2016 om 16:43

Armitstead de beste in Trofeo Alfredo Binda

Lizzie Armitstead heeft de Trofeo Alfredo Binda op haar naam geschreven. De wereldkampioene van Boels-Dolmans haalde in de laatste kilometers de weggesprongen Jolanda Neff (Servetto Footon) bij en was oppermachtig in de sprint. Megan Guarnier, ook van Boels-Dolmans, eindigde nog als tweede, voor de moegestreden Neff. Anna van der Breggen (Rabo-Liv) was de beste Nederlandse op plek zes.

Achttal gaat strijden om zege
Rabo-Liv nam al vroeg de leiding en voerde het tempo aardig op. Carman Small and Ann-Sophie Duyck kozen op het lokale circuit de aanval, maar werden binnen no time weer opgeslokt. De hoge snelheid zorgde voor een uitgedund peloton rondom Cittiglio. In de voorlaatste ronde glipte een groep van acht weg: Armitstead, Guarnier, Van der Breggen, Niewiadoma, Neff, Van Vleuten, Johansson en Amaliusik pakten een halve minuut.

Neff ziet Armitstead aansluiten in ultieme slotfase
Het peloton strubbelde nog even tegen, maar leek zich daarna gewonnen te geven. Het gat groeide richting de minuut voor de acht, wat Jolanda Neff (Servetto Footon) aan het denken zette. Op de slotklim versnelde de Zwitserse uit de voorste groep. De achtervolgers haalden alles nog uit de kast. Uit die groep wist Lizzie Armitstead in haar eentje het gat naar Neff te dichten, waarna zij met twee de finishstraat opdraaiden.

De wereldkampioene was vervolgens veruit de snelste in de sprint, wat haar – na de winst in Strade Bianche – tweede overwinning in de nieuwe Women’s World Tour betekende. In de Ronde van Drenthe haalde de Britse de finish niet.

Klassement Women’s World Tour na Trofeo Alfredo Binda
1. flag-gb Elizabeth Armitstead (Boels-Dolmans) 240 punten
2. flag-nl Anna van der Breggen (Rabo-Liv) 180 punten
3. flag-se Emma Johansson (Wiggle High5) 155 punten
4. flag-us Megan Guarnier (Boels-Dolmans) 150 punten
5. flag-pl Katarzyna Niewiadoma (Rabo-Liv) 140 punten

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
20 maart 2016 16:47
Misschien moet iemand Lizzie even vertellen over de 'vloek van de regenboogtrui'.
20 maart 2016 18:47
3 op 3 voor Boels-Dolmans in World Tour. En Lizzie opnieuw leider.
20 maart 2016 21:04
Wat
een
wijf.
En wat zou ik deze koersen maar wat graag op tv zien, maar helaas.
21 maart 2016 00:29
Beest! :D
21 maart 2016 09:45
@wakkie

Vaak worden er nog wel filmpjes op het UCI Youtube kanaal gezet van deze races. Niet altijd even best of lang, maar in ieder geval iets.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.