Armstrong: “Ik ga Contador helpen”
maandag 20 juli 2009 om 10:17

Armstrong: “Ik ga Contador helpen”

Gisteren maakte Contador duidelijk dat hij toch de enige echte kopman is bij Astana, Lance Armstrong kon de versnelling van zijn jonge ploegmakker niet volgen. Daarom erkent de Amerikaan nu zijn meerdere in Contador, “Alberto was vandaag de sterkste.”

“Het was een lastige rit vandaag. Iedereen was verrast dat Saxo Bank in het begin van de klim het tempo meteen erg hoog legde. Ik heb afgezien en was ook niet in staat mee te gaan in de tegenaanval. Gelukkig was Klöden nog bij me. Uiteraard ga ik Contador nu niet aanvallen. Dat zou tegen de regels van het wielrennen zijn. Als ploegmaat zal ik hem helpen. Ik ben erg blij met mijn tweede plaats. Daar zou ik voor tekenen in Parijs.”, aldus de Amerikaan tegenover Sporza.

Johan Bruyneel
Astana manager Bruyneel is zeer tevreden over het koersverloop. “We waren van plan om aan de voet van de slotklim het tempo strak te houden en dan zou Contador na twee km aanvallen. Maar Saxo Bank dacht daar anders over. Uiteindelijk is het toch verlopen zoals gepland. We wisten dat als Alberto gaat niemand kan volgen. Hij was een klasse te sterk en zette de puntjes op de i. Ik had wel meer tegenstand verwacht. Saxo Bank was wel wat van plan, maar het heeft alleen andere concurrenten versmacht. Het wordt nog een lastige week, maar we staan op een goeie positie.”

Ook voor Bruyneel staat vast dat Contador de sterkste is. “Dat lag in de lijn van de verwachtingen. We hadden voor de rit besproken dat we de kaart Contador zouden trekken. Armstrong is wel tweede in de stand, maar dat is voorlopig bijzaak. Het hoofddoel is de Tour winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.