Armstrong na vingertje Groenewegen: “Zal mijn mond houden”
foto: Sirotti
zaterdag 14 juli 2018 om 08:22

Armstrong na vingertje Groenewegen: “Zal mijn mond houden”

In de eerste massasprints wilde het maar niet lukken voor Dylan Groenewegen, maar de Nederlander van LottoNL-Jumbo wist gisteren in Chartres overtuigend naar zijn tweede Tourzege te sprinten. Met het vingertje voor de mond legde hij iedereen het zwijgen op. Zo ook Lance Armstrong, die zich in zijn dagelijkse podcast The Move aangesproken voelt door het zegegebaar van Groenewegen. “Ok, ik zal mijn mond houden”, bijt hij in het stof.

Met zijn overtuigende sprint bewees de Amsterdammer het ongelijk van de Amerikaan. “Eerder in de week kregen we de vraag of Groenewegen een kans maakt op winst in een van de massasprints”, aldus Armstrong. “Toen zei ik dat hij kansloos was. Ik denk dan ook dat het vingertje voor mij bedoeld was. Maar akkoord, ik zal mijn mond houden. Zijn sprint was zo dominant en krachtig”, strooit de Texaan met lof.

Armstrong schrijft Cavendish af: “Zijn tijd is geweest”
In zijn podcast ging Armstrong ook nog in op de moeilijke Tour van Mark Cavendish. De Britse spurtbom van Dimension Data kwam er in de voorbije massasprints niet aan te pas. In Chartres wist de dertigvoudig ritwinnaar pas zijn eerste top 10-notering te versieren. “Ik denk dat zijn tijd voorbij is”, stelt de Amerikaan stellig.

“Ik zie dat hij niet meer de mentaliteit heeft om zich in het sprintgeweld te storten. In de spurt naar Chartres zat hij in de perfecte positie, maar toen Sagan voorbij kwam zag je hem terugdeinzen. En dat terwijl ze elkaar niet eens raakten. Er was op dat moment geen reden om te twijfelen. Vroeger overkwam Cavendish dit nooit, toen ging hij door muren. Tegenwoordig oogt hij angstig in de spurt.”

RIDE Magazine
44 Reacties
Sorteer op:
14 juli 2018 11:07
@rahims Idd, hij zei duidelijk dat Groenewegen enkel zou winnen als Sagan/Gaviria zouden uitvallen of een grote fout maken. Hij zag hem als een van de mindere goden.

Verder leuke podcast, ik kijk/luister er graag naar. Zijn Sagan impressie is hilarisch.
14 juli 2018 11:15
@jp.vanoosterhout niet zo serieus nemen, hij zei het met een kwinkslag. Soms moet je even verder kijken. https://youtu.be/kOS6LO2rplQ vanaf minuut 14
14 juli 2018 11:18
De podcast volg ik en het is inderdaad zoals Rahimns omschrijft.

Over Cavendish: gisteren verloor hij snelheid en een top vijf door contact met Kristoff, niet door gebrek aan kracht. Los daarvan maakt hij momenteel zeker geen sterke indruk in de verschillende facetten van het sprinten.
14 juli 2018 11:26
Lance Armstrong krijgt nog steeds van velen een emmer stront over zich heen, maar we accepteren wel dat Merckx, Zoetemelk etc allemaal strak van de doping hebben gewonnen.
14 juli 2018 11:29
'Pannenkoeken'. Puike podcast! Sarcasme en zelfspot met enige trots en arrgoantie. As usual.

Er komt een dag dat Froome met weemoed vanuit z'n Chesterfieldstoeltje naar zes ingelijste gele truien kijkt en een flitsende talkshow start met z'n vrouw verkleed als Jan Mulder ft. Clown Poels voor de luchtige straatinterviews...

PS: Gerucht gaat dat Armstrong een vaste rubriek wordt bij de Avondetappe, hosted by Mart. In plaats van niet meer grappige tourrebus van zich zelf te serieus nemende NOS-ambtenarij. Bij deze!
14 juli 2018 11:46
@Skibby, haha goeie! of ben je serieus? :)
14 juli 2018 11:47
Hé, geen kwaad woord over de Avondetappe-rebus, graag! Mijn favoriete onderdeel.
14 juli 2018 12:43
Lollig toch hoe Armstrong praat over "Greenpath". Het gaat een beetje verloren, als je het opschrijft.
14 juli 2018 12:59
@dumoman jij hebt zeker niet al teveel welbespraakte mensen in je omgeving? En zo te zien ook niet teveel wiet- of alcohol gebruikers.
14 juli 2018 13:02
Nou zeg. Wat een kwaliteit die Podcast. Dat je daar naar kan luisteren. Die hele uitstraling en houding. Je zal er maar van houden.

Dan luisterde de analyse van TD gisteravond voor mij stukken beter weg.
14 juli 2018 13:02
@dumoman,
Je moet eens op Schipperaar letten.
14 juli 2018 13:03
@sverige die reden en gebruikte in een tijd dat doping minder erf werd gevonden en er bijvoorbeeld 10 minuten op stond ipv 2 jaar.
Armstrong wist dat wat hij deed als heel erg werd ervaren, werd beschermd door uci en intimiteerde zijn omgeving als georganiseerde misdaad. Bizar en naïef om dat gelijk te trekken.
14 juli 2018 13:06
In de periode dat de Nederlanders de wereld plunderden en in slaven handelde was het heel normaal om dat te doen, gemeengoed. In verschillende culturen is het heel normaal om met 8 jarige meisjes te trouwen en seks te hebben.

Dat maakt het uiteraard moreel acceptabel!
14 juli 2018 13:30
Doch niet altijd met kennis van zaken, een leuke podcast. Lance is lekker zichzelf, een enthousiaste vent die soms een beetje hoogmoedig is. Deze was natuurlijk met zelfspot.
14 juli 2018 14:54
LA's podcasts zijn beter dan alle NL -talige wielerprogramma's tezamen deze jaargang.
14 juli 2018 14:59
Los van het feit of hij op Armstrong reageert of niet... Die gozer heeft nauwelijks nog kritiek gehad. Sterker nog, hij weet niet eens wat kritiek is. Als hij nu al met zn vingertje gaat wijzen, ben ik benieuwd wat er straks gebeurd als hij echt te maken krijgt met kritiek. Geweldig gereden maar met dit gedrag doet ie me echt denken aan verwende voetballertjes zoals Depay en Vilhena.
14 juli 2018 15:00
Dit bevestigt miin vermoeden ,een Arogante kwal
14 juli 2018 15:34
Ik geloof hem direct. Een veranderd mens, inmiddels kan hij twee zinnen spreken zonder te liegen. Drie wordt lastig..
14 juli 2018 16:35
MWielerfan pseudo voor RV
? Want van deze reactie begrijp ik ook niets, wat heeft spreken over een bowlingbal en kegels met welbespraakt te maken ? Dat hij een zelfverzonnen bijnaam er op WF door willen drukken snap ik, maar daar ga ik niet in mee...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.