Arnaud De Lie baalt: “Zonder pech had ik meegedaan voor de overwinning”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 10 juni 2024 om 17:50

Arnaud De Lie baalt: “Zonder pech had ik meegedaan voor de overwinning”

Arnaud De Lie was zichtbaar teleurgesteld na afloop van de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland. De Belg van Lotto Dstny leek in de laatste honderden meters klaar om een gooi te doen naar de dagzege, maar door een kettingprobleem zag hij zijn winstkansen in rook opgaan.

De Lie – die uiteindelijk als derde over de streep kwam, na ritwinnaar Bryan Coquard en Michael Matthews  – baalde na afloop dan ook als een stekker. “Mijn ketting vloog eraf, waardoor ik derde ben. Zonder pech had ik meegedaan voor de overwinning”, citeert Het Nieuwsblad. “Het was een enorm zware finale. Het is wat het is.”

Een gemiste kans voor De Lie, zeker omdat er (normaal) geen sprintkansen meer volgen in de Ronde van Zwitserland. “Normaal gezien is de rit van morgen (naar Rüschlikon, red.) te zwaar. Vanaf nu train ik vooral voor de Tour de France en het Belgisch kampioenschap”, klinkt het.

De zege in de eerste en waarschijnlijk ook enige sprintkans in de Ronde van Zwitserland ging dus naar Bryan Coquard. Voor de 32-jarige Fransman is het pas de tweede keer dat hij weet te zegevieren op WorldTour-niveau.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.