Arnaud De Lie blij met vierde plek in Tro-Bro Léon: “Maar we hadden op meer gehoopt”
foto: Tim van Hengel
maandag 16 mei 2022 om 09:48

Arnaud De Lie blij met vierde plek in Tro-Bro Léon: “Maar we hadden op meer gehoopt”

Arnaud De Lie is bij zijn eerste kennismaking met de gedeeltelijk onverharde Tro-Bro Léon vierde geworden. Een halve minuut achter de kopgroep won de neoprof van Lotto Soudal de sprint van de eerste achtervolgers.

De Lie maakte zaterdag in de Grand Prix du Morbihan zijn rentree in het peloton, nadat hij eerder deze maand in de Vierdaagse van Duinkerke zwaar was gevallen. Bij zijn terugkeer had de Waal geen goede dag. “De wedstrijd was zwaar en het was heet. Deze twee elementen, samen met het feit dat Arnaud geen ritme had na zijn crash, verklaren dit”, vertelde Maxime Monfort, ploegleider bij Lotto Soudal, naderhand aan L’Avenir.

De 20-jarige renner gooide de handdoek in de ring met ongeveer zestig kilometer te gaan om zijn pijlen op Tro-Bro Léon, die een dag later werd verreden, te richten. Hij keek uit naar die wedstrijd en werd niet teleurgesteld. De neoprof genoot van zijn koers en kwam met een krijgersgezicht, dat besmeurd met modder was, over de finish. “Wat een speciale koers was dit, met al die ribinoù“, vertelde hij naderhand.

Lotto Soudal had aanvankelijk met Florian Vermeersch een pion van voren, maar door een lekke band viel die weg. “We hadden een goede situatie met Florian Vermeersch in de kopgroep, maar toen hij lek reed, moesten we achtervolgen om weer vooraan te geraken”, keek De Lie terug. “We kwamen dichtbij, maar uiteindelijk moest ik sprinten voor de vierde plaats. Ik won, en dat maakt me blij op persoonlijk vlak. Maar met dit sterke team hadden we op meer gehoopt.”

De Lie haalde met zijn vierde plaats 100 belangrijke UCI-punten voor Lotto Soudal. Ook Cedric Beullens (elfde), Andreas Kron (twaalfde), Florian Vermeersch (dertiende) en Reinardt Janse van Rensburg (35e) droegen nog hun steentje bij in het puntenaantal van hun ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.