zondag 23 juni 2024 om 17:40

Arnaud De Lie in tranen na Belgische titel: “Was mentaal gebroken”

Video Arnaud De Lie veroverde na een machtige spurt de Belgische titel in Zottegem. De renner van Lotto Dstny sluit daarmee een lastige periode af. Het voorjaar zag hij in het water vallen door de ziekte van Lyme. “Ik heb veel pech gehad”, zei hij in het flashinterview bij Sporza.

De Lie bleek op de lastige aankomst in Zottegem ongenaakbaar in de sprint. “Ik ken het hier supergoed. Het is altijd lastig. Ik ben geen echte sprinter, maar op deze aankomst ben ik altijd goed. Vandaag was de dag van Lotto Dstny. Tien jaar geleden won Jens Debusschere de laatste Belgische titel, nu zijn we weer kampioen. Deze dag zal ik altijd blijven herinneren”, aldus de 22-jarige renner.

De Lie kende geen makkelijk voorjaar door de ziekte van Lyme en raakte daar zichbaar geëmotioneerd door. “Het is ongelofelijk. Tijdens de klassiekers was ik mentaal gebroken. Ik heb veel offers gebracht om toen goed te zijn, maar had veel pech met de ziekte van Lyme”, zei hij daarover.

Rol Campenaerts
Nu lijkt de Waal, die volgende week ook nog zijn debuut in de Tour de France gaat maken, zijn goede vorm echter weer te hebben gevonden. “Ik voel me nu goed. Dat ik de Belgische kampioenstrui mag dragen in mijn eerste Tour is heel bijzonder”, aldus de rappe Belg.

Ook uitte De Lie nog zijn dankbaarheid aan zijn ploeggenoot Victor Campenaerts, die de hele koers voor het peloton uit heeft gereden. “Victor was de eerste aanvaller en hij reed op kop tot zes kilometer voor de streep. Hij was mijn motor vandaag. Hij vertrekt na dit seizoen naar een andere ploeg, maar hij heeft altijd een plek in mijn hart”, sloot hij af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.