De Lie breekt sleutelbeen bij val in Vierdaagse van Duinkerke
foto: Cor Vos
dinsdag 16 mei 2023 om 17:37

De Lie breekt sleutelbeen bij val in Vierdaagse van Duinkerke

Update Arnaud De Lie hoopte vandaag om de zege te sprinten in de Vierdaagse van Duinkerke, maar de Belg van Lotto Dstny kwam zwaar ten val in de eindsprint. De Belg werd met pijn aan zijn rug en schouder afgevoerd naar het ziekenhuis, waar de artsen een gebroken linkersleutelbeen constateerden.

De finale van de openingsetappe van de Vierdaagse van Duinkerke werd helaas ontsierd door drie stevige valpartijen. Bij de laatste val in de laatste honderden meters ging Arnaud De Lie tegen de grond. De Belg van Lotto Dstny kwam dan ook niet in aanmerking voor de overwinning.

De Lie botste met een Franse renner en ging vervolgens hard tegen de grond. De Waalse veelwinnaar zat verslagen op het asfalt en werd zelfs afgevoerd naar het ziekenhuis. “Hij heeft pijn aan zijn rug en zijn schouders en is op weg naar het ziekenhuis voor een onderzoek”, laat zijn werkgever Lotto Dstny weten via social media.

Het is nog onduidelijk wat de exacte schade is. De ritzege ging dus niet naar De Lie, maar naar Olav Kooij. De Nederlander zat wel uitstekend geplaatst, wist de chaos met verve te ontwijken en won afgetekend de sprint. Kooij liet de Duitser Max Walscheid en de jonge Fransman Paul Penhoët achter zich. Tim Merlier strandde op een vierde plek.


Update 20.10 uur

Pech voor Arnaud De Lie: de jonge Belgische sprinter heeft zijn sleutelbeen gebroken bij een val in de eerste etappe van de Vierdaagse van Duinkerke. Ook heeft hij last van heel wat schaafwonden. “Er volgen nog aanvullende onderzoeken om verdere blessures uit te sluiten”, laat zijn ploeg Lotto Dstny weten via social media.

De Lie zal morgen uiteraard niet meer aan de start verschijnen van de tweede etappe.

RIDE Magazine
Meest gelezen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.