Arnaud De Lie neemt leiderstrui over van Tijmen Eising in Zuid-Bohemen
De Lie op archiefbeeld - foto: Cor Vos
vrijdag 10 september 2021 om 20:47

Arnaud De Lie neemt leiderstrui over van Tijmen Eising in Zuid-Bohemen

Arnaud De Lie heeft een dubbelslag geslagen in de Ronde van Zuid-Bohemen. In de tweede rit in de vierdaagse ronde door het zuiden van Tsjechië won de pas 19-jarige Belg uit de U23-ploeg van Lotto Soudal de sprint van het peloton.

De tweede etappe ging over 143,3 kilometer van Třeboň naar Nová Bystřice. In de openingsfase was het parcours nog relatief vlak, maar daarna ging het op en af tot aan de streep. Uiteindelijk draaide de koers uit op een sprint met een grote groep, waarna Arnaud De Lie de snelste was van het pak. Patryk Stosz eindigde als tweede, Milan Fretin, land- en ploeggenoot van De Lie, werd derde.

Dankzij de tien bonificaties kwam De Lie tevens aan de leiding van het algemeen klassement. Hij nam de gele trui over van Tijmen Eising die op achterstand over de finish was gekomen.

Lotto Soudal
De Lie is een 19-jarige renner uit de opleidingsploeg van Lotto Soudal. De beloftevolle Belg won eerder dit seizoen al twee etappes en het puntenklassement in de Tour Alsace. Vervolgens reed hij drie maal naar de top-5 in de beloftenronde de Tour de l’Avenir. Gisteren was hij met zijn ploeg al derde in de ultrakorte ploegentijdrit door Jindřichův Hradec. Na dit seizoen zet hij de stap naar de profs.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.