Arnaud De Lie na debuut in Gent-Wevelgem: “Rendez-vous in 2023”
foto: Cor Vos
Nico Dick
dinsdag 29 maart 2022 om 08:00

Arnaud De Lie na debuut in Gent-Wevelgem: “Rendez-vous in 2023”

Interview 48ste op 1’20” van winnaar Biniam Girmay, het lijkt een resultaat met weinig betekenis, maar de pas 20 jaar geworden Arnaud De Lie was er toch tevreden mee. “Aangename kennismaking met Gent-Wevelgem. Als ik de komende jaren progressie blijf maken zoals dit jaar, zie ik hier wel mogelijkheden.”

Met Florian Vermeersch, Cedric Beullens, Victor Campenaerts en Frederik Frison telde Lotto Soudal in Gent-Wevelgem vier renners in het eerste peloton. Voor de jonge Arnaud De Lie, een goede week geleden pas 20 geworden, was deze klassieker nog iets te hoog gegrepen.

“Vooral mijn positionering kon beter”, reageerde het sprinttalent achteraf. “De ene dag lukt me dag heel goed, de andere dag wat minder. Maar dit is dan een ook absolute topkoers met de beste renners van de wereld aan de start. Ik heb weer bijgeleerd en dat is toch het voornaamste als neoprof.”

A bloc tot op de streep
De Lie eindigde uiteindelijk als 48ste, op 1’20”. “Dit is ook mijn eerste koers ooit van meer dan 200 kilometer. Er staan er net geen 260 op de teller. Toch waren de benen er nog op het einde. Ik weet niet voor de hoeveelste plek in nog sprintte, maar ik ben à bloc gegaan tot op de streep.”

“Ik ben best tevreden. We moeten nu zien hoe we de komende jaren evolueren, maar als ik progressie blijf maken zoals dit voorjaar, dan moet dit wel een koers zijn die me ligt. Maar vandaag was in elk geval een prima ervaring. Rendez-vous volgend jaar, zou ik zeggen.”

Vijf toptienplaatsen
De Lie rijdt woensdag Dwars door Vlaanderen, een week later sluit hij zijn eerste klassieke voorjaar af met de Scheldeprijs. Een Vlaams voorjaar die hem in de maand maart vijf opeenvolgende toptienplaatsen opleverde, waaronder winst in de GP Monseré in Roeselare.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.