Démare kent aanloop naar Giro, Tour voor Küng, Molard, Madouas

Démare kent aanloop naar Giro, Tour voor Küng, Molard, Madouas

foto: Cor Vos (archief)

Arnaud Démare herbegint zijn seizoen in Spanje met de Ronde van Burgos, zo heeft zijn ploeg Groupama-FDJ laten weten op social media. De Franse sprinter staat ook na de coronabreak niet aan de start van de Tour de France.

Démare blijft zich wel focussen op de Giro d’Italia. Aanvankelijk was het plan om ook een debuut te maken in de Vuelta a España. Groupama-FDJ rept, gezien de overlap op de kalender, nu met geen woord meer over de Spaanse ronde. Démare zal na de Ronde van Burgos (28 juli-1 augustus) naar Italië reizen voor Milaan-Turijn en Milaan-San Remo.

Na de VOO-Ronde van Wallonië trekt Démare naar zijn thuisland Frankrijk voor de nationale kampioenschappen. De 28-jarige renner zal dit jaar dus niet deelnemen aan de Tour de France, maar rijdt in aanloop naar de Giro wel de nodige koersen in Frankrijk met de Tour du Poitou-Charentes, de GP de Fourmies en Parijs-Chauny.

Démare zal in aanloop naar de Ronde van Italië ook nog de nodige kilometers malen in de Ronde van Luxemburg. De rappe renner hoopt in de Giro naar dagsucces te sprinten. Vorig jaar was hij de beste in de tiende etappe met aankomst in Modena en leek hij even op weg naar de paarse puntentrui. Démare reed in 2020 al de UAE Tour.

Küng en Sarreau 
Groupama-FDJ heeft ook de programma’s van hardrijder Stefan Küng en tweede sprinter Marc Sarreau gecommuniceerd. Küng focust zich op de Tour de France en de klassiekers in Italië, België en Frankrijk. Sarreau zal geen grote ronde betwisten, maar mag zich wel bewijzen in enkele prestigieuze rittenkoersen en eendagswedstrijden.

Update 19.00 uur: Molard en Madouas naar de Tour
In navolging van Démare, Küng en Sarreau heeft Groupama-FDJ ook de programma’s van Rudy Molard (30) en Valentin Madouas (23) naar buiten gebracht. Beide renners rijden de Tour de France, dat is voor Madouas zijn debuut, en daarna het Ardense drieluik. Voor Molard staat de Ronde van Lombardije nog op zijn programma, terwijl Madouas in oktober voor het eerst de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix rijdt.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.