Arnaud Démare maakt favorietenrol waar in Halle-Ingooigem

woensdag 25 juni 2014 om 17:17
Demare

foto: Sirotti

Arnaud Démare heeft Halle-Ingooigem op zijn naam geschreven. De Fransman van FDJ.fr was de snelste in de massaspurt. Hij versloeg de Belgen Kris Boeckmans (Lotto-Belisol) en Michael Van Staeyen (Topsport-Vlaanderen-Baloise).

De koers werd gekleurd door een kopgroep van vijf man. Dries Devenyns (Giant-Shimano), Tom Devriendt (Team 3M), Jonathan Dufrasne (Wallonie – Bruxelles), Sam Lennertz (Vastgoedservice) en Nicola Testi (Androni Giocattoli) gingen al vroeg in de aanval. Het vijftal kreeg een maximale voorsprong van ruim zes minuten.

FDJ.fr, de ploeg van topfavoriet Arnaud Démare, vond dat de voorsprong te groot werd en begon te achtervolgen. Op 35 kilometer van de meet hadden de vijf leiders nog maar een kleine drie minuten over. Dit was voor Dries Devenyns het sein om aan te vallen. De Belg van Giant-Shimano sloeg direct een groot gat op zijn medevluchters, maar werd even later gegrepen door het peloton.

In de slotkilometers probeerden Sep Vanmarcke en Jasper Stuyven (die allebei reden in het shirt van de Belgische nationale selectie) ervan vandoor te gaan, maar ook zij kregen geen ruimte. Het peloton stevende vervolgens af op een massasprint. Daarin bleek Arnaud Démare de beste.

Halle-Ingooigem 2014 (1.1)
1. flag-fr Arnaud Démare (FDJ.fr) in 4u39m19s
2. flag-be Kris Boeckmans (Lotto-Belisol) allen in z.t.
3. flag-be Michael Van Staeyen (Topsport Vlaanderen-Baloise)
4. flag-be Nikolas Maes (Omega Pharma – Quick-Step)
5. flag-be Baptiste Planckaert (Roubaix Lille Métropole)
6. flag-be Louis Verhelst (Cofidis)
7. flag-be Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert)
8. flag-nl Boy van Poppel (Trek Factory Racing)
9. flag-be Yves Lampaert (Topsport Vlaanderen-Baloise)
10. flag-fr Adrien Petit (Cofidis)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.