Arnaud Démare primus in openingsetappe Poitou-Charentes

Door , dinsdag 21 augustus 2018 om 17:20
Arnaud Démare primus in openingsetappe Poitou-Charentes

foto: Sirotti

De openingsetappe van de Tour Poitou-Charentes is een prooi geworden voor Arnaud Démare. De Franse sprinter van Groupama-FDJ versloeg in Cognac de Italianen Matteo Moschetti en Matteo Malucelli. Démare is tevens de eerste leider van de Franse rittenkoers.

Evaldas Šiškevičius, Marc Fournier, Mattia Viel, Manuel Senni en Julien Antomarchi: deze vijf renners reden de hele dag voorop. Het peloton – onder aanvoering van Groupama-FDJ – gaf het vijftal een maximale voorsprong van vier minuten.

In de openingsrit moesten de renners enkele heuveltjes beklimmen, maar de finale was grotendeels vlak. Een massasprint was dan ook het meest waarschijnlijke scenario. Die kwam er uiteindelijk ook in de straten van Cognac. Het was Groupama-FDJ die zijn sprintkopman Démare door de kritieke fase wist te loodsen.

De Franse topfavoriet begon dan ook in een uitstekende positie aan zijn eindsprint. De jonge Italiaan Moschetti probeerde nog langszij te komen, maar moest genoegen nemen met de tweede plaats.

Vierde seizoenszege voor Démare
Het is voor Démare de vierde zege van het seizoen. Eerder won hij al de openingsetappe in Parijs-Nice en de achtste rit in de Ronde van Zwitserland. In de Tour de France zegevierde hij in de achttiende etappe naar Pau. De Fransman werd afgelopen zondag in de EuroEyes Cyclassics Hamburg nog geklopt door Elia Viviani.

Dit artikel delen:

1 Reactie

zoetepap 21 augustus 2018 om 19:13

Moschetti…WAT EEN SEIZOEN! De nieuwe Cippo is born me dunkt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.