Démare, Coquard, Viviani, Van der Poel
foto: Sirotti
vrijdag 11 mei 2018 om 20:00

Démare, Coquard, Viviani, Van der Poel

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de Tour-voorbereiding van Arnaud Démare, een winnende Mathieu van der Poel en een reactie van de geklopte Elia Viviani.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Arnaud Démare verkiest Zwitserland boven Dauphiné

Arnaud Démare zal in de Ronde van Zwitserland (9-17 juni) de laatste hand leggen aan zijn voorbereiding op de Tour de France. De kopman van Groupama-FDJ verkiest de Zwitserse rittenwedstrijd boven zijn thuiskoers het Critérium du Dauphiné, die een week eerder op het programma staat.

Ploegleider Martial Gayant geeft tegen Le Courrier Picard aan dat het een sportieve keuze betreft. “Het parcours in Zwitserland sluit meer aan bij zijn kwaliteiten”, aldus Gayant. Na de Ronde van Zwitserland zal Démare op 1 juli nog aan de start staan van het Frans kampioenschap. Hij hoopt in Mantes-la-Jolie zijn derde tricolore trui te veroveren, na zijn zeges in 2014 en 2017.


Coquard na tweede seizoenszege in Duinkerke: “Finish lag me perfect”

Bryan Coquard spurtte vandaag in de Vierdaagse van Duinkerke naar zijn tweede zege van het seizoen. Eerder op het jaar won de Franse sprinter al een etappe in de Tour of Oman. Na afloop toonde hij tegenover Radio 6 zijn blijheid. “Vandaag kreeg ik een perfecte finish voorgeschoteld. Ik besloot om mijn sprint aan te gaan toen Samuel Dumoulin zijn move maakte. Ik ben zo blij met deze zege!”

Door zijn ritwinst neemt de renner van Vial Concept ook weer de leiderstrui over van Timothy Dupont. Of hij zijn kleinood ook kan behouden, is nog maar de vraag. Morgen staat namelijk de koninginnenrit op het menu naar Cassel. “Het is een uitdagend parcours. We gaan er alles aan doen om de leiderstrui te behouden”, is Coquard strijdbaar.


Geklopte Viviani: “Niemand is tevreden met een tweede plaats”

Elia Viviani was in Praia a Mare de gedoodverfde favoriet om de sprint te winnen. De Italiaan werd echter geklopt door Sam Bennett. Na afloop was de Italiaan van Quick-Step Floors dan ook niet tevreden. “Ik ken niemand die blij is met een tweede plaats. Ik wil altijd winnen”, aldus Viviani tegenover La Chaine L’Equipe.

“Toen Modolo zijn sprint aanging, dacht ik dat ik goed geplaatst zat. Ik had echter niet door dat Bennett in mijn wiel zat. Hij is een groot gevaar als hij goed geplaatst zit, omdat hij heel erg snel is in de laatste vijftig meter. Het enige goede vandaag is dat we onze leiding in het puntenklassement hebben kunnen consolideren.”


Van der Poel wint eerste etappe La Rioja Bike Race

De start van het veldritseizoen mag dan nog maanden duren, het betekent niet dat Mathieu van der Poel met de beentjes omhoog ligt. De Nederlander van Corendon-Circus verblijft momenteel in de Spaanse regio Rioja om zijn tweede liefde te beoefenen. Hij doet samen met zijn Belgische ploeggenoot Tom Meeusen mee aan La Rioja Bike Race, een driedaagse mountainbikewedstrijd op UCI 2 niveau.

Dat Van der Poel goed in vorm is, liet hij zien door de openingsetappe te winnen. Hij reed de Spanjaarden Carlos Coloma – die op de voorbije Olympische Spelen brons veroverde in het onderdeel Cross Country – en Francesc Guerra op meerdere minuten. Morgen staat de tweede etappe op het programma.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
11 mei 2018 20:13
Wva derde in strade en mvdp wel een echte winnaar ;)
11 mei 2018 20:14
En viviani kent dillier niet blijkbaar
11 mei 2018 20:23
VDP doet iets wat WVA niet kan namelijk winnen.
11 mei 2018 20:32
VDP is al 3 keer na elkaar geklopt op het WK. Beschamend, aangezien dat de enigste wedstrijd is die van tel is in het veldrijden. En dan nog wenen als een klein kind.

(Ik maak deze reactie alleen maar omdat sommigen het blijkbaar nodig vinden WVA te kleineren.)
11 mei 2018 20:35
WVA heeft toch dit jaar zijn wereldtitel in het veldrijden geprolongeerd..
Stelt natuurlijk niks voor t.o.v. die eerste etappe van een meerdaagse mountainbike wedstrijd.
11 mei 2018 21:01
Ik geef alleen de feiten weer. VA maar 1 wedstrijd gewonnen sinds nieuwjaar. Mathieu alleen wk verloren op een loopparcours. Kijk naar de palmaressen. Dan zie je wie het beste is. En dan nog een jaar jonger
11 mei 2018 21:07
Als Van Aert een 1.2 wedstrijd gaat rijden, gaat die ook winnen hoor
11 mei 2018 21:33
Goeie samenvatting (Spaans) en mooie beelden van de race van vdp in de Rioja.
https://www.youtube.com/watch?v=xfuv4RZ5vrk

Overigens ook leuk om te vermelden dan Robbert de Nijs, vandaag 2e is geworden in Bemc.
11 mei 2018 23:12
Gave film idd, goed te zien hoe techniek hier het verschil maakt.
11 mei 2018 23:51
Ik ben ook van mening dat MvdP de meer getalenteerde is van de twee, maar de opmerkingen die hier worden gemaakt door Mathieu-fans zijn wel erg zielig hoor.
12 mei 2018 03:52
Vier maanden is volgens mij nog geen jaar,beste mat123.
Dus stel dat VDP volgend jaar zich wil testen in de voorjaarskoersen,dan is hij acht maanden ouder,dan VA dit jaar
En ik heb er geen enkel idee van hoe sterk VA zou zijn als mountainbiker,maar zijn wegcampagne is niet onopvallend geweest,alleen die zege ontbrak.
12 mei 2018 09:12
Wat ik met mijn beste spaans er uit haal, is het morgen een zwaardere etappe voor MvdP en iedereen die hier rijdt. Ik ben benieuwd.
12 mei 2018 09:26
Overigens, in het YouTube filmpje in de comments hoor je om 8:20 mvdp zeggen dat hij vrij hard is gevallen en niet zeker weet of hij vandaag wel kan starten. Laten we hopen van wel.
12 mei 2018 12:07
Van der Poel wel gestart want volgens de live timing is hij één van de twee koplopers in de tweede etappe.
12 mei 2018 13:12
En inmiddels ook winst in de tweede etappe door Morcillo Vergara en Dascalu in de sprint te verslaan.

Voorsprong in het klassement voorafgaand aan de slotetappe is nu 5.16 op Morcillo Vergara en 5.50 op Gomez Diaz en Guerra Carretero. Tom Meeusen is 5e op 11.02.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.