Arne Marit verrekt ligamenten in duim bij val op training: “Maar hoop op Nokere”
Foto: Cor Vos
zaterdag 12 maart 2022 om 18:28

Arne Marit verrekt ligamenten in duim bij val op training: “Maar hoop op Nokere”

We berichtten het vorige week al: 2022 is vooralsnog niet het seizoen van snelle man Arne Marit. De nieuwste episode in het pechverhaal? Een val op training tijdens de verkenning van Parijs-Roubaix, met een pijnlijke duim als gevolg.

“Ik ben intussen bij de kinesist geweest”, vertelt Marit twee dagen na de val aan WielerFlits. “Die heeft mij behandeld en vastgesteld dat de ligamenten in mijn duim waren verrekt. Gelukkig zou het allemaal in orde moeten komen, zei hij. Intussen heb ik al meer macht in de duim en zelf merk ik ook dat het dag na dag beter gaat.”

Zoals iedere sporter na een pechverhaal, denkt ook de Vollezelenaar – die wel de Ronde van Drenthe moest laten schieten – meteen vooruit. “Ik heb er goede hoop op om Nokere Koerse nog te halen. Op twee dagen is er al felle verbetering, dus waarom niet hé? Met al die kasseistroken ga ik mijn handen wel goed moeten laten intapen.”

Marit heeft bovendien goede herinneringen aan Nokereberg. Bij de junioren was de sprinter er namelijk al tweemaal winnaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.