Arno Claeys moet profdebuut uitstellen door knieblessure
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 10 januari 2023 om 19:20

Arno Claeys moet profdebuut uitstellen door knieblessure

Flanders-Baloise ziet Arno Claeys vroegtijdig vertrekken van het trainingskamp in Spanje. De 22-jarige Gentenaar, en jongere broer van Dimitri Claeys, heeft namelijk last van een blessure aan zijn rechterknie. Zijn profdebuut, gepland in de Challenge Mallorca, heeft hij moeten uitstellen.

“Na enkele goede behandelingen was ik in december even in Spanje om te trainen. In het begin ging het redelijk goed, maar snel stak het probleem opnieuw de kop op. Hopelijk krijg ik donderdag van dokter Toon Claes de duidelijkheid die ik tot nu toe mis”, vertelt Claeys zelf aan Het Nieuwsblad.

Er zijn veel mogelijke redenen, weet ook de beloftevolle Claeys. “In het slechtste geval wachten me een operatie aan mijn knie en mijn heup, maar uiteraard hoop ik dat het niet zover komt. Stiekem hoop ik erop dat ik snel in competitie kan komen, maar ik weet niet of dat realistisch is”, geeft hij mee.

“Voor mij is dit een bijzonder vervelende situatie. Wanneer je een griep opscharrelt of iets breekt, weet je dat er een weg terug is. Die luxe heb ik voorlopig niet”, zegt Claeys. “Gelukkig kan ik op veel begrip van de ploegleiding rekenen en is er solidariteit bij de ploegmaats. Hopelijk heb ik na donderdag opnieuw perspectief en kan ik vooruitdenken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.