Arnold Fiek na spectaculaire val: “Heb heel veel geluk gehad”

maandag 29 februari 2016 om 18:52
Arnold Fiek na spectaculaire val: “Heb heel veel geluk gehad”

foto: ANSA/CLAUDIO PERI

De GP Lugano werd gisteren gewonnen door Sonny Colbrelli, maar na afloop was vooral Arnold Fiek onderwerp van gesprek. De renner van Christina Jewelry vloog in een glibberige bocht over de vangrail heen en kwam tien meter lager in het meer van Lugano terecht. Wonder boven wonder hield hij er alleen een haarscheurtje in zijn heup aan over en mag hij maandag al het ziekenhuis verlaten.

Fiek wist na zijn duikeling ondanks de pijn naar de kant te zwemmen en zich daar op een muurtje in veiligheid te brengen. Een boot van de organisatie bracht vervolgens redding. “Ik ben altijd bij bewustzijn gebleven en weet dat ik heel, heel veel geluk heb gehad dat ik niet op mijn hoofd ben gevallen”, vertelde de 22-jarige renner aan Gazzetta dello Sport, dat hem opzocht in het ziekenhuis.

“Moet zes weken rust houden”
Even vreesde Fiek dat zijn laatste uurtje had geslagen. “Toen ik in het water lag, dacht ik dat ik het niet zou redden”, geeft hij toe. “Maar gelukkig viel de schade mee en wist ik naar de kant te zwemmen. Toen ik daar eenmaal was, kon ik niet meer bewegen. Waarschijnlijk is het mijn geluksdag geweest.”

Van fietsen zal voor de renner van de Duitse continentale ploeg voorlopig niet veel komen. “Ik moet ongeveer zes weken rust houden en mag ook niet trainen. Maar ik hoop zo snel mogelijk weer terug te keren om het team te kunnen helpen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

LutsenkoFan 29 februari 2016 om 19:07

Als hij op zijn hoofd was gevallen was waarschijnlijk het ergst denkbare gebeurt. Akelig dit, maar mooi dat het allemaal wel meevalt!

lodjan 29 februari 2016 om 19:07

Ik viel 10 m diep, maar mijn Christina watch liep (nog).

123poetertjes 29 februari 2016 om 19:39

Moet toch ook wel akelig geweest zijn voor zijn collega’s. Hij reed in de aanval, dus het gros heeft hem daadwerkelijk naar beneden zien kukelen.

Verweggistan 29 februari 2016 om 19:44

Volgend jaar maar naar SkyDive Dubai

storm-biker 29 februari 2016 om 21:11

@Verweggistan: Hahahaha, scherp

Laatste man 1 maart 2016 om 09:34

Haha Verweggistan.

Gelukkig zal het nu één van de vele wielerverhalen zijn, met een goede afloop.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.