Arthur Van Den Boer en Axel Van den Broek Belgisch kampioen bij de nieuwelingen
foto: RV (archief)
zondag 9 januari 2022 om 11:58

Arthur Van Den Boer en Axel Van den Broek Belgisch kampioen bij de nieuwelingen

Arthur Van Den Boer en Axel Van Den Broek hebben zich vanochtend gekroond tot Belgisch kampioen veldrijden bij de nieuwelingen. Om 10.30 uur was Van Den Boer de beste eerstejaars nieuweling, om 11.30 uur .Van Den Broek de beste tweedejaars nieuweling.

Van Den Boer bleek in het zand van Middelkerke een maatje te groot voor zijn concurrenten. Na drie van de vijf rondes liet hij Naud De Clerq achter, die uiteindelijk als tweede zou eindigen. Mathias De Keersmaeker zou daar weer achter ook alleen binnenkomen om de laatste podiumplaats voor zich op te eisen.

“Dit is toch al mijn 17e zege van het seizoen, denk ik”, vertelde Van Den Boer na afloop bij Sporza. “Ik had wel wat stress. Ik had een slecht startnummer getrokken en begon op de 5e rij. Maar ik startte toch redelijk goed. Ik wist dat de klimmetjes belangrijk zouden zijn. In de eerste ronde kon ik al meteen aansluiten bij de kop. Daarna was het mijn plan om wat te rusten nadat ik veel energie had verbruikt. Bij de klimmetjes trok ik naar voren en sloeg ik een gat om dat daarna steeds verder uit te bouwen.”

Tweedejaars nieuwelingen
Bij de tweedejaars nieuwelingen was er ook een coureur die er met kop en schouders bovenuit stak. Van Den Broek bleek in de laatste rondes beter te zijn dan zijn tegenstanders en kwam onbedreigd over de finish. Anderhalve maand geleden ruilde Van Den Broek nog de opleidingsploeg van Jurgen Mettepenningen in voor Acrog-Tormans.

Neo Tielens en Jasper Schoofs pakten het zilver en het brons in Middelkerke. Zander Tielens en Nio Vandervorst maakten de top-5 compleet.


Lees ook: BK Veldrijden 2022 in Middelkerke: Programma en uitslagen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.