zondag 4 februari 2024 om 12:23

Arthur Van Den Boer teleurgesteld na WK: “Ben eerstejaars, maar wilde wel meer”

Video Arthur Van Den Boer hoopte vandaag eigenlijk op een top 5-notering op het WK voor junioren mannen, maar de eerstejaars junior – die eerder dit seizoen al Belgisch kampioen werd bij de junioren – kwam in Tábor niet verder dan een dertiende plek.

En dus overheerst de teleurstelling na afloop, in gesprek met WielerFlits. “Het parcours was misschien iets te zwaar voor mij, maar ik had niet de dag waar ik op had gehoopt. Als ik goed ben, moet ik dit normaal ook wel aankunnen, maar het ging gewoon supersnel.”

Van den Boer was nog wel goed weg in de eerste meters, maar zakte daarna al snel weg. “In het begin was ik goed weg, maar in het veld zat ik een beetje vast achter iemand anders. Ze kwamen toen echt langs alle kanten voorbij.”

De jonge renner kan zich troosten met het feit dat hij nog altijd maar eerstejaars junior is, maar toch baalt Van den Boer van zijn WK-prestatie. “Ik heb dit seizoen al een paar keer top-5 gereden in de Wereldbekers. Dat was ook mijn doel op dit WK, maar ja… Ook al ben ik maar eerstejaars, ik had hier wel graag goed gereden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.