Arthur van Dongen na comeback van Wout van Aert: “Hij ligt op schema”
foto: Cor Vos
maandag 27 mei 2024 om 16:33

Arthur van Dongen na comeback van Wout van Aert: “Hij ligt op schema”

Wout van Aert begon vorige week met de nodige twijfels aan de Tour of Norway, maar de Belg beleefde een naar eigen zeggen geslaagde comeback. Ploegleider Arthur van Dongen zag Van Aert in Noorwegen van dichtbij aan het werk en is ook meer dan tevreden.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor Wout van Aert was de Tour of Norway zijn eerste wedstrijd, nadat hij goed twee maanden geleden zwaar ten val kwam in Dwars door Vlaanderen. “In alle andere omstandigheden was de Ronde van Noorwegen Wout op het lijf geschreven. Dit keer wisten we dat het lastig zou zijn om mee te doen voor de overwinning”, kijkt ploegleider Van Dongen met Het Laatste Nieuws terug op de voorbije koersdagen.

“Wout is het wel gewend om af te zien in de wedstrijd, maar niet voor de veertigste plaats. Zo was het de eerste dagen. En dan doet hij twee keer mee in de sprint. Je kunt wel zeggen dat hij op schema ligt.” Van Aert kon de voorbije dagen ook redelijk pijnvrij rondfietsen. “Voor Wout hebben we nog een osteopaat ingevlogen. Hij is elke dag goed behandeld. Elke dag had hij wat last, maar dat hebben we goed onder controle gehouden.”

Wel of geen Tour? “Te vroeg om daar nu al iets over te zeggen”
De grote vraag is nu: wat staat er de komende weken op de planning voor Van Aert? Maakt hij zich nu op voor de Tour de France (29 juni-21 juli)? “Alles ligt nog open. Een hoogtestage, nog een rittenwedstrijd, de scenario’s kan iedereen zelf wel invullen”, houdt Van Dongen zich op de vlakte. “We kunnen niks zeggen omdat we het nog niet weten. In de loop van de week zullen we de evaluatie doen.”

“Ik zeg niet dat de Tour niet haalbaar is, of dat er een streep door de Tour gaat. Het is te vroeg om daar nu al iets over te zeggen. Maar het zal snel duidelijk worden. Als je het mij vraagt, hoort Wout van Aert thuis in de Tour.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.