maandag 22 april 2024 om 10:12

Arthur van Dongen na Luik-Bastenaken-Luik van Visma | Lease a Bike: “We hadden op meer gehoopt”

Video Tiesj Benoot was op de twaalfde plaats de eerste renner van Visma | Lease a Bike in de uitslag van Luik-Bastenaken-Luik. Dat was niet het resultaat waar het Nederlandse team voor gekomen was. “We hadden op meer gehoopt”, zei ploegleider Arthur van Dongen na afloop voor de camera van WielerFlits.

“We zijn met drie beschermde renners gestart”, doelt Van Dongen op Benoot, Ben Tulett en Attila Valter. “Tulett kwam ten val, waardoor hij af moest stappen. Dat was spijtig, want die voelde zich goed. Valter komt net terug van hoogte. Hij ging op een verkeerd moment plassen, waarna hij nog wel terug van voren kwam, maar dat had heel veel krachten gekost. Die twee man verloren we dus. Met Ben was daar niks aan te doen, maar Attila was ook gewoon nog niet goed.”

“Tiesj heeft wel gewoon een goede koers gereden. Maar goed, hij zat alleen in die groep van dertig man op het laatst. Dat was onvoldoende, daar hadden we meer mensen mee moeten hebben. Dan hadden we Tiesj wellicht nog naar een top-tien kunnen loodsen, wat hij denk ik wel had verdiend. Maar dat zat er helaas niet in.”

Het voorjaar van Visma | Lease a Bike
Hoe kijkt Van Dongen terug op het voorjaar van Visma | Lease a Bike? “Tweeledig. We zijn natuurlijk heel goed gestart in het Openingsweekend. Het is lang geleden, maar we winnen wel de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Daarna hebben we Dwars door Vlaanderen nog gewonnen. In de klassiekers nadien hebben we proberen een rol te spelen. We hebben met een paar jonge talenten laten zien dat we de toekomst met een gerust hart tegemoet mogen treden. Staune-Mittet, de gebroeders Van Dijke en Per Strand Hagenes hebben dat denk ik heel goed opgepakt.”

“Maar we misten natuurlijk ook de nodige mensen, waardoor we graag meer stempels op de koers hadden willen drukken en meer hadden willen winnen. Maar vorige week hebben we ook een heel goede Amstel gereden. Het is tweeledig.”

Heuvelklassiekers
Van Dongen denkt ook dat Visma | Lease a Bike richting de toekomst sterk genoeg is om te scoren in heuvelklassiekers. “Als je ziet dat we in eerste instantie ook Wout van Aert hadden opgesteld in de Amstel en dergelijke, dan gaan we in de toekomst misschien wel wat dingen omzetten. Maar dat is allemaal nog heel ver weg. Ik heb er vertrouwen in dat we in de toekomst ook sterk genoeg zijn in deze wedstrijden, met ook Matteo Jorgenson. Er zijn absoluut genoeg goede renners in de ploeg voor dit werk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.